16.5 C
Athens
April 19, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Άλμα 20% για τη Meta

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Άλμα 20% για τη Meta

Ήπιες μεταβολές σημειώνονται στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται με μικτά πρόσημα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% στις 38.427,85 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,36% στις 4.922,94 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κερδίζει 0,76% στις 15.477,91 μονάδες.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών στοιχείων, αντισταθμίζοντας τα νέα κέρδη της τεχνολογίας. Η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άλμα 12 μονάδων βάσης στο 4%, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, πολύ περισσότερες από την εκτίμηση του Dow Jones για 185.000. Οι μισθοί ενισχύθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση, περισσότερο από την πρόβλεψη του 4,1%.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν μετά το μήνυμα του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ,  ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο είναι απίθανη.

Η αγορά εργασίας φαίνεται να είναι ισχυρή, καθώς την πτώση του ποσοστού ανεργίας συνοδεύει και αύξηση των αποδοχών. Αυτό σημαίνει πως οι ΗΠΑ είναι σε καλό δρόμο για την υποχώρηση του πληθωρισμού και τη μείωση των επιτοκίων. Η ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υπό έλεγχο, καθώς η παραγωγικότητα παραμένει ισχυρή, γεγονός που θα στηρίξει την ανάπτυξη των μετοχών.

Οι μετοχές της Meta έκαναν άλμα 20,48% αφού η εταιρεία «διέψευσε» τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα καταβάλει για πρώτη φορά τριμηνιαίο μέρισμα και ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 50 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της Amazon σημειώνουν άνοδο 6,35%, χάρη στα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ η Apple διολισθαίνει κατά 1,72%, καθώς ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων στην Κίνα κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2024.

#nyse #Wall_Street #μικτά_πρόσημα

Related posts

Αμερικανικό χρηματιστήριο: Μπάιντεν ή Τραμπ για καλύτερες αποδόσεις; Τα σενάρια

banks

Κέρδη με… αμερικανικό αέρα στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Διπλό ρεκόρ στη Wall Street-Ξεπέρασε τις 39.000 μονάδες ο Dow Jones

banks

«Κοκκίνισαν» οι Ασιατικές Αγορές εν αναμονή της Fed

banks

Απώλειες στο άνοιγμα για τις ευρωαγορές- «Πονοκέφαλος» η οικονομική ανάπτυξη

banks

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street- Εντυπωσιακό το α’ εξάμηνο

banks