27.1 C
Athens
June 27, 2024
Image default
POLITICS

Μιχάλης Κατρίνης: Στη γραμμή «προγραμματικής συνεργασίας με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης»

Θέμα προγραμματικής συνεργασίας με κόμματα της αντιπολίτευσης από τον Μιχάλη Κατρίνη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος δεν έθεσε θέμα εσωκομματικών εκλογών όπως άλλοι συνάδελφοί του ζητώντας όμως μια «προγραμματική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης» με στόχο «μία μεγάλη παράταξη που μπορεί να γίνει κυβέρνηση».

Ο κ. Κατρίνης επέρριψε ευθύνες στον Νίκο Ανδρουλάκη και είπε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήταν για χιλιάδες πολίτες: κόμμα εξουσίας» βγάζοντας τον ίδιο από τον κάδρο εκείνων που «μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13 ή του 15%, ένα κόμμα που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης».

«Βόμβες» για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φλερτάρουν με επιλογές της κυβέρνησης από τον Μιχάλη Κατρίνη

Αναλύοντας το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα τόνισε ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα φύγουν έχοντας απέναντι κόμματα του 13 και του 15%» και με το βλέμμα στο εσωτερικό του κόμματός του συμπλήρωσε πως «δεν θα φύγουν όταν στελέχη μας θεωρούν φυσιολογική εξέλιξη μια συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία. Δεν θα φύγουν με στελέχη μας να φλερτάρουν με επιλογές της κυβέρνησης, να θολώνουν τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ σε αξιακά και ταυτοτικά ζητήματα».

Η επόμενη ημέρα στην κεντροαριστερά

Η αλλαγή, σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη θα έρθει όταν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βρουν απέναντι τους μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με ένα αξιόπιστο, συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα στην κεντροαριστερά, ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για «στρατηγική συνεργασία πάνω σε προγραμματικές αρχές και θέσεις με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης» προτείνοντας «μία ανοιχτή πολιτική συζήτηση για το τι έγινε, τι δεν έγινε, πως πρέπει να κινηθούμε, τι επιλογές κάνουμε. Με καθαρές λύσεις και ξεκάθαρο σχέδιο».

»Να ενωθούμε με τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που είναι πλειοψηφία και να γίνουμε πολιτική της έκφραση. Με στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ την προγραμματική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης και στόχο μία, μεγάλη παράταξη που μπορεί να γίνει κυβέρνηση», κατέληξε.

Related posts

Νάσος Ηλιόπουλος: Ποιος φταίει για την ακρίβεια;

banks

ΚΚΕ: Κοροϊδία η επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ – Στόχος να τη διασώσετε από την οργή των αγροτών

banks1

Εκτός ελέγχου ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Το «σκοτεινό Διαδίκτυο» και τα τρολ της Κουµουνδούρου

banks

Αυτό είναι το think tank Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – «Θα συνθέσουμε ένα τοπίο ασφάλειας»

banks

Ελληνοτουρκικά: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επίσκεψη Ερντογάν

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποχωρήσεις Ομπρέλας και 6+6 δεν έπρεπε να γίνουν, λέει η Σβίγκου

banks1