24 C
Athens
October 5, 2024
Image default
WORLD

Μπάιντεν: Θα εξέταζα εναλλακτικές λύσεις από το χτύπημα στις πετρελαιοπηγές του Ιράν αν ήμουν στη θέση του Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η έκθεση για την απασχόληση ξεπέρασε τις προσδοκίες. Σημειώνεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε τον Σεπτέμβριο 254.000 νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα, διαλύοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν μόλις 150.000 νέες θέσεις. “Χρειάζεται να κάνουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε για να συνεχίσουμε να κατεβάζουμε τις τιμές. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το απρόβλεπτο κόστος από τους τυφώνες (σ.σ. που έπληξαν τις ΗΠΑ). Πιθανότατα θα πρέπει να ζητήσουμε από το Κογκρέσο περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ένταση της Μέσης Ανατολής, ο Μπάιντεν είπε ότι το Ισραήλ δεν έχει καταλήξει στο τι θα κάνει για την επίθεση του Ιράν. “Θα σκεφτόμουν εναλλακτικές λύσεις από το χτύπημα στις πετρελαιοπηγές (του Ιράν). Ο (Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν) Νετανιάχου θα πρέπει να θυμάται ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει περισσότερο το Ισραήλ. Οι ομάδες των ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Δεν πρόκειται να πάρουν άμεση απόφαση, θα περιμένουμε να δούμε πότε θα θελήσουν να μιλήσουν. Οι κυρώσεις κατά του Ιράν είναι υπό εξέταση αυτή τη στιγμή. Το κυριότερο για να αποφύγουμε τον ολοκληρωτικό πόλεμο είναι να συσπειρώσουμε τους συμμάχους για να περιορίσουμε την κατάσταση”.

Όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι “οι εκλογές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες, δεν ξέρω αν θα είναι ειρηνικές”.

Related posts

ΗΠΑ: “Καίει” τον Χάντερ Μπάιντεν η χήρα του αδερφού του

banks

Ιταλία: “Μακρά και εγκάρδια” η συνάντηση Μακρόν-Μελόνι

banks

Βουλγαρία: Η Β. Μακεδονία να δείξει ότι θέλει να είναι μέρος της ΕΕ πληρώντας τις απαιτήσεις της, δηλώνει ο πρόεδρος Ράντεφ

banks

ΗΠΑ: “Λεηλασίες” τη νύχτα στη Φιλαδέλφεια μετά από διαδήλωση για την αστυνομική βία

banks

Βολιβία: Προφυλακίστηκαν οι τρεις ηγέτες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος

banks

Ο Σαρλ Μισέλ θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, σχεδιάζει να εγκαταλείψει το αξίωμα στα μέσα Ιουλίου

banks