30.8 C
Athens
June 27, 2024
Image default
ECONOMY

Μ. Γκλεζάκος (Παν. Πειραιά) στο NaftemporikiTV: Πρόβλημα ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, παραχώρησε ο Μιχάλης Γκλεζάκος.

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά σχολίασε πως «οι αποταμιεύσεις απ’ ό,τι δείχνουν τα στατιστικά δεδομένα τελειώνουν και επομένως η διαφορά χρηματοδοτείται από τη μαύρη οικονομία».

«Έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε, «πέρα από τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας, η οικονομία μας αποτελείται από μικρές επιχειρήσεις σε μεγάλο ποσοστό της οικονομικής δραστηριότητας, αυτές οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, δεν έχουν πρόσβαση σε κεφαλαιαγορές για να εκδώσουν ομόλογα, δεν έχουν πρόσβαση στο χρηματιστήριο για να αντλήσουν χρήματα, επομένως φτάνουν μέχρι εκεί που φτάνει του επιχειρηματία η τσέπη, όχι πολύ μακριά δηλαδή», «δεν μπορείς να εισάγεις συστήματα διοίκησης, να εισάγεις υψηλή τεχνολογία στην παραγωγή με αποτέλεσμα να μην είσαι ανταγωνιστικός, αφού δεν είσαι ανταγωνιστικός δεν μπορείς να πουλήσεις και πουλάνε οι άλλοι στον τόπο σου».

Related posts

Θ. Σκυλακάκης: Ανάπτυξη μέσα από μεταρρυθμίσεις και χαμηλότερα πλεονάσματα

banks

ΥΠΕΝ: Ξεκινά η απόδοση του τέλους 1% υπέρ των καταναλωτών από τις ΑΠΕ

banks

Βασίλης Σταύρου (ΑΒ Βασιλόπουλος): Θα ξαναφέρουμε «και του πουλιού το γάλα» -Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ

banks

Λούκα Κατσέλη: «Δίνες και Ευθύνες»

banks

Ένοπλες Δυνάμεις: Το ανώτατο όριο ωρών νυκτερινής απασχόλησης για καταβολή ειδικής αποζημίωσης

banks

ΑΑΔΕ: Στο φως 68.000 λίτρα λαθραίου πετρελαίου – Πρόστιμα άνω των 200.000 ευρώ (βίντεο)

banks