22.7 C
Athens
September 30, 2024
Image default
POLITICS

Νέα Αριστερά για φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων, επισημαίνει η Νέα Αριστερά για την καταστροφική φωτιά στο Ξυλόκαστρο που μαίνεται από χθες Κυριακή το πρωί και τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Ακολούθως η Νέα Αριστερά προσθέτει ότι η κυβέρνηση οφείλει «να αποτιμήσει τις ζημιές στις δασικές εκτάσεις και τις ιδιωτικές περιουσίες, όπως και να προβεί το συντομότερο σε μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεων».

«Η κατάσβεση ελπίζουμε να είναι άμεση»

Τονίζει πως ο θάνατος δύο ανθρώπων στο Ξυλόκαστρο είναι μία συγκλονιστική είδηση. «Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο προκαλεί θλίψη και αγωνία για τους αγνοούμενους αλλά και για τους κατοίκους των έξι χωριών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι «η κατάσβεση ελπίζουμε να είναι άμεση έπειτα από τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών τις προηγούμενες ώρες». Τέλος, η Νέα Αριστερά εκφράζει «τα συλλυπητήριά μας στους οικείους των δύο συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους».

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Αναμένεται η ταυτοποίηση των δύο νεκρών

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεκροί εντοπίστηκαν περί τις 06:00 στην περιοχή Ροζενά στο Ξυλόκαστρο.

Αναμένεται η ταυτοποίηση ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά.

Οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν, έναν φίλο τους που ήταν σε μαντρί. Τελευταία φορά επικοινώνησαν χθες στις 21:30 έκτοτε τα ίχνη τους έχουν χαθεί.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο αγνοουμένους, έχουν εντοπιστεί δύο σοροί και αναμένεται να γίνει η ταυτοποίησή τους. Ο βοσκός έχει εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο ίδιος μας είπε ότι τα δύο άτομα μετέβησαν οικειοθελώς προς το μαντρί του για να τον βοηθήσουν. Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των σορών», είπε στο MEGA, o εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Related posts

Η επόμενη μέρα στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας μετά την καταδίκη Μπελέρη

banks

Δούρου για τη συνέντευξη Γκιουλέρ: Ποιο είναι το περιεχόμενο της «πολύ καλής συμφωνίας» Μητσοτάκη – Ερντογάν;

Στη Βεγγάζη ο Δένδιας – Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης

banks

4η σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης» Κολυμπάμε για τη ζωή! Κανένας μόνος του απέναντι στον καρκίνο

banks1

Αθανάσιος Ζούτσος: Χωρίς επιβάρυνση έργο 75 εκατ. ευρώ

banks

Την Τρίτη το απόγευμα στην Αθήνα η συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

banks