29.4 C
Athens
September 27, 2024
Image default
BUSINESS

Νέα εξαγορά ετοιμάζει η AS Company

Στη στρατηγική που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια προκειμένου να συνεχιστούν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της AS Company, αλλά και σε μια περισσότερο επιθετική προσπάθεια ενημέρωσης της επενδυτικής κοινότητας για τη μετοχή, αναφέρθηκε χθες η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια του conference call που παρέθεσε στους αναλυτές.

Ο αντιπρόεδρος της ΑS Company Απόστολος Πεταλάς μίλησε για ένα πρώτο φετινό εξάμηνο που χαρακτηρίστηκε από προκλήσεις (π.χ. μείωση της ζήτησης στην Ελλάδα λόγω και των επιπτώσεων του πληθωρισμού, αύξηση μεταφορικού κόστους, κ.λπ.), όπου όμως η εισηγμένη κατάφερε να προσεγγίσει τις αντίστοιχες περυσινές επιδόσεις, παρά το γεγονός ότι περίπου το 60%-65% των λειτουργικών δαπανών αφορούσαν έξοδα που σχετίζονταν με το «αύριο» της εταιρείας (ψηφιοποίηση εργασιών και μετασχηματισμός λειτουργίας). Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη στροφή των πωλήσεων προς προϊόντα που αναπτύσσει η ίδια η εταιρεία και συνοδεύονται από διευρυμένο μικτό περιθώριο κέρδους.

Επιπρόσθετα, ο Απόστολος Πεταλάς αναφέρθηκε στην πολιτική εξωστρέφειας που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες η AS Company και θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ειδικότερα έγινε αναφορά στην πολιτική συνέχισης μιας μερισματικής πολιτικής που θα αντιστοιχεί στο 4%-5% της μέσης τιμής της μετοχής κατά την προηγούμενη χρονιά, καθώς και για συμμετοχή σε παρουσιάσεις και road shows, προκειμένου να ενημερωθούν για την εταιρεία και τη στρατηγική της, ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές (Έλληνες και ξένοι).

Η στρατηγική

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑS Company Ευστράτιος Ανδρεάδης αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί η εισηγμένη εταιρεία και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Οργανική ανάπτυξη μέσα από τη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας στο χώρο των παιχνιδιών, από τη γεωγραφική επέκταση, αλλά και από την ηλικιακή επέκταση προσφέροντας λύσεις για μεγαλύτερες ηλικίες (πχ προϊόντα για παιδιά άνω των εννέα ετών και για επιτραπέζια παιχνίδια ενηλίκων).
  • Την ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στις πωλήσεις προϊόντων που αναπτύσσει η ίδια η εταιρεία, με στόχο αυτά να αποτελούν το 60% των συνολικών πωλήσεων μέσα σε πέντε χρόνια. Κάτι τέτοιο θα μεταφράζεται σε διεύρυνση του μικτού περιθωρίου κέρδους κατά 0,5% ετησίως.
  • Την ανάπτυξη και μέσα από τη διαδικασία των εξαγορών, με την προσθήκη προϊόντων, όπως  το φετινό παράδειγμα της ανάληψης της αντιπροσώπευσης των προϊόντων Cicco, Boppy και Safety First. Οι πρώτες τιμολογήσεις ξεκίνησαν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. «Στο δεύτερο εξάμηνο, θα γράψουμε κάποιες πωλήσεις, με τον στόχο του 2025 να ανέρχεται σε τζίρο 4,5-5 εκατ. ευρώ και του 2027 στα 7 εκατ. ευρώ. «Στόχος μας είναι μέσα στο 2025 να προχωρήσουμε σε μια ακόμη εξαγορά, είτε στην Ελλάδα, είτε στη Ρουμανία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Στον τομέα των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί και θα αποκτηθούν στην Κρήτη, η αξιοποίησή τους θα ξεκινήσει όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκέντρωσής τους. «Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με ειδικούς, καθώς εμείς δεν σκοπεύουμε να δραστηριοποιηθούμε στα ακίνητα» έχει τονίσει κατά το παρελθόν ο πρόεδρος της εισηγμένης.

«Υποτιμημένη» μετοχή

Να σημειωθεί ότι με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία στα 37 εκατ. ευρώ (κλείσιμο 26/9/2024), η εισηγμένη έκλεισε το πρώτο εξάμηνο με ίδια κεφάλαια 37,4 εκατ. (P/BV οριακά χαμηλότερο της μονάδας) με καθαρά κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ και με θετικό καθαρό ταμείο 18,2 εκατ. ευρώ, πέραν των επενδύσεων που έχουν γίνει στο χώρο των ακινήτων.

Ο Απόστολος Πεταλάς στο πλαίσιο του χθεσινού conference call, συμφώνησε με την άποψη αναλυτή που θεωρεί την μετοχή της AS Company ως υποτιμημένη, σημειώνοντας πως είναι ένα γενικότερο θέμα που απασχολεί πολλές εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και τονίζοντας πως ρόλος της διοίκησης είναι να τηρεί πιστά και με επιτυχία τη στρατηγική της και παράλληλα να επικοινωνεί και να ενημερώνει επαρκώς την επενδυτική κοινότητα.

Related posts

ΟΠΑΠ: Στα 118 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο Q1, άνοδος 33,6%

banks

Frigoglass: Εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στη Ρουμανία

banks

Καραβίας (Eurobank): Προϋπόθεση για δημογραφικό μια ακμάζουσα οικονομία

banks

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 5,6% στον τζίρο των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου το γ’ τρίμηνο

banks

Τέλος στα «διακοσμητικά» μέλη του ΔΣ

banks

Intralot: Στις 9 Απριλίου η πρόωρη ολική αποπληρωμή ομολόγου

banks