26 C
Athens
June 28, 2024
Image default
WORLD

Νέα επίθεση των Χούθι κατά εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης κατά εμπορικού πλοίου νωρίς την Κυριακή στον Κόλπο του Άντεν, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Το κέντρο θαλάσσιων επιχειρήσεων του βρετανικού στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα του σκάφους είδε έκρηξη που σημειώθηκε πολύ κοντά στο πλοίο καθώς περνούσε από την ακτή του Άντεν, της πόλης-λιμάνι στη νότια Υεμένη, όπου βρίσκεται η εξόριστη κυβέρνηση της χώρας. “Δεν έχει αναφερθεί ζημιά στο σκάφος και το πλήρωμα είναι ασφαλές”, ανακοίνωσε το UKMTO.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει πλήθος επιθέσεις με drone και πυραύλους στην ίδια περιοχή, διακόπτοντας την εμπορική ναυσιπλοΐα μέσω του Κόλπου του Άντεν. Οι αντάρτες δεν έχουν αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση, αν και συνήθως οι Χούθι βγάζουν ανακοινώσεις αρκετές ώρες ανάληψης της ευθύνης αρκετές ώρες μετά τις επιθέσεις τους.

Επιδρομές ΗΠΑ κατά Χούθι 

Με ξεχωριστή της ανακοίνωση, η Κεντρική Διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποίησε σειρά επιδρομών με στόχο τους αντάρτες Χούθι στις οποίες κατέστρεψε πέντε βάρκες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος λίγο πριν από την απογείωση του από την περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι στην Υεμένη.

Related posts

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν αμερικανικό drone

banks

Ισραήλ – Γάζα: Επαφές στο Παρίσι ανάμεσα σε ΗΠΑ, Αίγυπτο, Κατάρ και Ισραήλ με θέμα συμφωνία για ανακωχή και απελευθέρωση των ομήρων

banks

Morgan Stanley: Αύξηση κερδοφορίας στο τρίμηνο με οδηγό την επενδυτική τραπεζική

banks

Μεσανατολικό: Ποιοι υπονομεύουν μια λύση δύο κρατών;

banks

ΗΠΑ: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Ο Σολτς παραδέχεται τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα και αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη

banks