30.5 C
Athens
June 28, 2024
Image default
POLITICS

Νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά και τα «μαύρα ταμεία»

Αμείωτη παραμένει η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις αιχμές για τα οικονομικά του κόμματος και τα μαύρα χρήματα από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, «έριξε βόμβα» στην Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι ο «δικός του» ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβει ποτέ κρυφές χρηματοδοτήσεις.

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα». Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης» ήταν η φράση του κ. Κασσελάκη στην ανάρτησή του στο Χ, προαναγγέλλοντας απολύσεις, τις οποίες αποκάλεσε «επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

Μία ημέρα μετά, την αναφορά Κασσελάκη στα «μαύρα» ήρθε να υποστηρίξει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη, μιλώντας στα Παραπολιτικά υποστήριξε ότι όλα τα κόμματα έχουν κρυφές πηγές εσόδων.

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τη διαδικασία με την οποία γίνεται.

«Το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», πρόσθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «ανησυχητική εσωστρέφεια» μιλά ο Τεμπονέρας

Θέση στην εσωκομματική διαμάχη που επικρατεί στην Κουμουνδούρου έλαβε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποια υπόνοια για την ηγεσία Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα» ανέφερε ο κ. Τεμπονέρας και συμπλήρωσε: «Παρατηρώ μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας, να κοιτάξουμε έξω και μπροστά όχι πίσω και μέσα. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων του χθες».

Παράλληλα, όπως είπε «θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν και αυτό δεν θα γίνει στα πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα γίνουν το επόμενο διάστημα».

«Προφανώς ως επικεφαλής του κόμματος θα πρέπει να απαντήσει για τα ζητήματα αυτά και για άλλα πολλά, να παρουσιάσει το σχέδιο το οποίο έχει αποτυπώσει σε αδρές γραμμές ενόψει του συνεδρίου» συμπλήρωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Για «οριακή κατάσταση» μιλά η Κεχαγιά

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά έκανε λόγο για μια «οριακή κατάσταση» στα ταμεία του κόμματος, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

«Ο πρόεδρος λέει ότι πρέπει να υπάρξει επίπονος εξορθολογισμός στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απαραίτητα απολύσεις, αλλά υπό τη μορφή μείωσης δαπανών» είπε η κυρία Κεχαγιά.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υποστήριξε ότι η ανάλυση και τα στοιχεία για τα οικονομικά θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν μπορώ να προτρέξω για το τι εννοεί ο κ. Κασσελάκης όταν λέει πως παρέλαβε καμένη γη, θα πρέπει να το διευκρινίσει ο ίδιος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε ότι αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν θα συμβιβαστεί και δεν θα πάρει μαύρη σακούλα για να σώσει το κόμμα.

«Είκοσι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές είχε ανοίξει συζήτηση για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Ήταν λίγο αφύσικο να συζητάμε για την επόμενη ημέρα και όχι για την ημέρα των ευρωεκλογών» πρόσθεσε.

Related posts

Τσακλόγλου: Άστοχη η δήλωσή μου, ζητάω συγνώμη

banks1

Γλαβίνας: Εθισμένοι στο ψέμα και την κοπτοραπτική, λασπολογούν αυτή τη φορά εναντίον του Χάρη Δούκα

banks

Μητσοτάκης στο ΥΠΑΙΘ: Τετραετία επανάστασης για τα σχολεία μας – Καμία «έκπτωση» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

banks

Απίστευτη καταγγελία: Σε χωματερές μετατράπηκαν περιοχές του Όρους Αιγάλεω

banks

Ο Γκιουρντενίζ για την ελληνογαλλική συμφωνία – Οι Ελληνες πέφτουν στην παγίδα του Θουκυδίδη

banks

Άμεση ανάγκη λειτουργίας τοπικού παραρτήματος e-Ε.Φ.Κ.Α στο Μουζάκι

banks