23.8 C
Athens
September 27, 2024
Image default
WORLD

Νέες απειλές Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε απόψε ότι προτάθηκαν ορισμένες “αποσαφηνίσεις” αναφορικά με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας, λέγοντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν δεχόταν επίθεση από κάποιο κράτος και ότι ακόμη και η επίθεση με συμβατικά όπλα, από χώρα που στηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη, θα μπορούσε να θεωρηθεί κοινή επίθεση των δύο.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία πολλών κορυφαίων αξιωματούχων, ο Πούτιν είπε ότι υποβλήθηκαν προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος και ότι θέλει να υπογραμμίσει μία από τις προτεινόμενες βασικές αλλαγές.

“Προτείνεται η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από μη πυρηνική δύναμη, αλλά με τη συμμετοχή ή τη στήριξη μιας πυρηνικής δύναμης, να θεωρείται ως κοινή επίθεση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, είπε.

Η Ρωσία θα εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν λάβει αξιόπιστες πληροφορίες ότι ξεκινά μια μαζική διασυνοριακή επίθεση από αέρος, με μαζική εκτόξευση πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή υπερηχητικά όπλα, πρόσθεσε.

Η Μόσχα, συνέχισε ο Πούτιν διατηρεί επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η Λευκορωσία δεχτούν επίθεση, ακόμη και με συμβατικά όπλα.

Ο Πούτιν είπε ότι οι αλλαγές αυτές είναι προσεκτικά βαθμονομημένες και ανάλογες με τις σύγχρονες στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts

Νέο χτύπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη: Στόχος αντιπλοϊκοί πύραυλοι των Χούθι

banks

Ναμίμπια: Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο πρόεδρος Χάγκε Γκέινγκομπ

banks

Οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο συγκεντρώνουν υπογραφές για την καθαίρεση των Αλβανών δημάρχων

banks

Ιταλία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο του Τίβολι, λίγο έξω από την Ρώμη

banks

Αρχηγός Δύναμης Κουντς: Το Ιράν θα κάνει “ό,τι χρειαστεί” για να βοηθήσει τη Χαμάς

banks

Επικοινωνία Ερντογάν με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι

banks