31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
BUSINESS

Νέες επενδύσεις από την Πλαίσιο μέχρι το 2025

Την κεφαλαιοποίηση της πελατειακής της βάσης και στον τομέα των λευκών συσκευών καρπώνεται πλέον η αλυσίδα Πλαίσιο, η οποία έως πρότινος ήταν εμπορικά ταυτισμένη με τα προϊόντα τεχνολογίας και με τις προμήθειες γραφείου.

Μετά την απόφαση εισόδου στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς το 2019, πλέον εμφανίζει κύκλο εργασιών της τάξης των 75 εκατ. ευρώ το 2023, έναντι 50 εκατ. ευρώ το 2022, έχοντας αφιερώσει χώρο φυσικού δικτύου για την εν λόγω κατηγορία σε μόλις 12 καταστήματα του συνολικού δικτύου της Πλαίσιο.

Η επίδοση ασφαλώς παραμένει περιορισμένη σε σχέση με το συνολικό κύκλο εργασιών της αλυσίδας, καταλαμβάνοντας μόλις το 16%. Στόχος της εταιρείας, ωστόσο, είναι να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση προχώρησε στην αναμόρφωση τριών καταστημάτων, στην Κηφισιά, την Μαγούλα και την Θεσσαλονίκη, τα οποία ενσωματώνουν και διαθέτουν πλέον ένα διευρυμένο κωδικολόγιο οικιακών συσκευών.

Υπενθυμίζεται πως η Πλαίσιο διαθέτει 25 φυσικά σημεία πώλησης, ενώ διαθέτει επενδυτικό σχέδιο της τάξης των 40 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2025, με στόχο τη λελογισμένη επέκταση του δικτύου στην περιφέρεια και στην Αττική, το e-commerce, την τεχνολογία, τις υποδομές και τα συστήματα logistics.

Το 2023 οι πωλήσεις της Πλαίσιο ανήλθαν περίπου στα 470 εκατ. ευρώ έναντι 435 εκατ. το 2022, σημειώνοντας σταθερή αύξηση με συγκρατημένη βάση κόστους.

Το 2024 η αγορά λευκών συσκευών αλλά και κλιματιστικών εμφανίζεται μειωμένη, εξαιτίας της βάσης που δημιουργήθηκε πέρσι με τα επιδοτούμενα προγράμματα για κλιματιστικά και ψυγεία. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγει και αναλύει η Πλαίσιο διατηρείται και φέτος ισχυρή ζήτηση για κλιματιστικά, με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς να υπερισχύουν της λιανικής.

Related posts

Πειραιώς: Η κίνηση για μέρισμα και το «γκάζι» σε DTC και «κόκκινα» δάνεια

banks

Διπλάσια επιχειρηματικά δάνεια χορήγησαν οι Τράπεζες τον Απρίλιο

banks

AFI Microfinance: Σημαντικός ο ρόλος των μικροπιστώσεων στην οικονομία

banks

Performance: Στο 0,0421 ευρώ ανά μετοχή το προτεινόμενο μέρισμα

banks

EY Ελλάδος: Υποστήριξε ως φορολογικός σύμβουλος την Italgas

banks

Το «MEGA» στο επίκεντρο της κόντρας Μαρινάκη με NOVA και Σταθόπουλο

banks