Thursday, September 4, 2025
26.8 C
Athens

Νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο Κασίμ Ντιανιέ

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Κασίμ Ντιανιέ από τη Σενεγάλη ως νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP).

Διαδέχεται τον Κόλιν Στιούαρτ από τον Καναδά, στον οποίο ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για την ισχυρή ηγεσία και την αφοσιωμένη υπηρεσία του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Ο κ. Ντιανιέ διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στις διεθνείς υποθέσεις και σε ανώτατες θέσεις ηγεσίας εντός του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών. Αυτήν την περίοδο υπηρετεί ως Αναπληρωτής Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Μόνιμος Συντονιστής στη Μάλι, καθήκοντα που ανέλαβε τον Οκτώβριο 2024. Νωρίτερα το 2024, υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δυτική Αφρική και το Σαχέλ (UNOWAS). Από το 2021 έως το 2024 διετέλεσε Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για την Προστασία και τις Επιχειρήσεις στην Αποστολή Σταθεροποίησης του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MONUSCO).

Διετέλεσε Διευθυντής της Μονάδας Πολιτικών, Ειρηνευτικών, Ανθρωπιστικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Εκτελεστικό Γραφείο του Γενικού Γραμματέα (2017-2021). Διετέλεσε επίσης Περιφερειακός Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Καραϊβική (2017), Εκπρόσωπος της Υ.Α. στο Καμερούν (2015-2016) και στη Λιβερία (2014-2015), καθώς και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος στο Πακιστάν (2009-2011). Μεταξύ 2011 και 2013 διετέλεσε Επικεφαλής της Υπηρεσίας Διακυβέρνησης και Εταιρικών Σχέσεων και Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής στην έδρα της Υ.Α. στη Γενεύη. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε με την Υ.Α. στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη Ρουάντα, την Κένυα και τη Σομαλία.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Τεχνών στις Σύγχρονες Γλώσσες από το Πανεπιστήμιο Cheikh Anta Diop της Ντακάρ, Σενεγάλη, και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Τεχνών στις Διεθνείς Σχέσεις από τη Νομική και Διπλωματική Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και γλώσσα γουόλοφ.

-

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE