27.9 C
Athens
July 1, 2024
Image default
WORLD

Ναβάλνι από τη φυλακή: Η Ρωσία του Πούτιν μια μέρα θα καταρρεύσει

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο πιο διάσημος πολιτικός της αντιπολίτευσης της Ρωσίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι το κράτος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μια μέρα θα καταρρεύσει μαζί με τη μετασοβιετική ελίτ την οποία χαρακτήρισε διεφθαρμένη, διψασμένη για εξουσία και διπρόσωπη, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Ο Ναβάλνι, 47, πρώην δικηγόρος, βρίσκεται σήμερα σε μια φυλακή περίπου 60 χλμ. (40 μίλια) βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

“Οι πολύγαμοι έχουν γίνει οι συντηρητικοί στη χώρα μας. Τα μέλη του CPSU (Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης) είναι πλέον Ορθόδοξοι (Χριστιανοί). Οι κάτοχοι των χρυσών διαβατηρίων και των offshore λογαριασμών είναι πλέον ένθερμοι πατριώτες”, αναφέρει ο Ναβάλνι σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έγινε από τους υποστηρικτές του.

“Ψέματα, ψέματα και τίποτα άλλο εκτός από ψέματα”, υπογραμμίζει. “Θα καταρρεύσει και θα διαλυθεί. Το κράτος του Πούτιν δεν είναι βιώσιμο. Μια μέρα θα κοιτάξουμε και δεν θα είναι εκεί”.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση μέχρι τα 74 του, έχει χαρακτηρίσει τη Ρωσία του Πούτιν ένα κράτος που διοικείται από “κλέφτες και εγκληματίες” και έχει προβλέψει ότι θα έρθει μια μέρα που θα υπάρξει σεισμική αλλαγή. 

Οι ρωσικές αρχές λένε ότι ο Ναβάλνι και οι υποστηρικτές του είναι εξτρεμιστές με διασυνδέσεις με την υπηρεσία πληροφοριών CIA των ΗΠΑ και έχουν στόχο να σπείρουν διχόνοια στη Ρωσία. Ο Ναβάλνι είναι στη φυλακή, το κίνημά του είναι εκτός νόμου και οι περισσότεροι από τους βασικούς υποστηρικτές του έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο ίδιος ο Ναβάλνι κέρδισε παγκόσμιο θαυμασμό επειδή επέστρεψε οικειοθελώς στη Ρωσία το 2021 από τη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για αυτό που όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, ήταν μια απόπειρα να τον δηλητηριάσουν με νευρικό παράγοντα.

Κατά την επιστροφή του φυλακίστηκε. Το Κρεμλίνο αρνείται τους ισχυρισμούς του Ναβάλνι ότι η μυστική αστυνομία της Ρωσίας τον δηλητηρίασε.

Στο μήνυμα του ο Ναβάλνι αναφέρει ότι οι συγκρατούμενοι τον ρωτούν συνεχώς: “Γιατί επέστρεψες;”

Σημειώνει ακόμα ότι η σύγχρονη Ρωσία είχε διολισθήσει στον “κυνισμό και τη συνωμοσία” σε τέτοιο βαθμό που πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν πλέον σε απλά κίνητρα, αλλά υποψιάζονται ότι τα πάντα είναι μέρος κάποιας μυστικής ίντριγκας του Κρεμλίνου.

“Έχω τη χώρα μου και τις πεποιθήσεις μου. Και δεν θέλω να εγκαταλείψω τη χώρα μου ή τις πεποιθήσεις μου”, είπε ο Ναβάλνι. “Και δεν μπορώ να προδώσω ούτε τον πρώτο ούτε τον δεύτερο”.

“Αν οι πεποιθήσεις σας αξίζουν οτιδήποτε, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να τις υπερασπιστείτε. Και αν χρειαστεί, κάντε θυσίες.”
 

Related posts

Γερμανία: Οι πρόσφυγες έρχονται για να μείνουν

banks

ΗΠΑ: Εντείνονται οι κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων στα πανεπιστήμια

banks

Πούτιν: Οι εκλογές στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία σηματοδοτούν την “πλήρη ένταξη” τους

banks

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως έθεσε σε τροχιά τον στρατιωτικό δορυφόρο Nour 3

banks

ΗΠΑ: Η Στόρμι Ντάνιελς αναμένεται να καταθέσει στη δίκη του Τραμπ

banks

Ελληνισμός Μονάχου: Βαρύ το κλίμα για την Πολιτεία

banks