25.5 C
Athens
October 4, 2024
Image default
BUSINESS

Νεμπής: Πλάνο 3 δισ. ευρώ για να φτάσει ο ΟΤΕ στην κορυφή της Ευρώπης

Την πολιτική που θα χαράξει ώστε το 2030 ο ΟΤΕ να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ψηφιακούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ευρώπης παρουσίασε ο επικεφαλής του Ομίλου Κ. Νεμπής.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  του Ομίλου μοιράστηκε με όλους τους εργαζόμενους, τον οδικό χάρτη για να γίνει πραγματικότητα  το όραμά του για τον ΟΤE του 2030, θέτοντας ως προτεραιότητες:

  • Οπτικές ίνες,
  • 5G,
  • συνδρομητική τηλεόραση,
  • εταιρικοί πελάτες, και
  • ανάπτυξη υπηρεσιών στις νέες αγορές που έχει εισέλθει (ασφάλειες, πληρωμές κ.λπ.).

Η νέα στρατηγική του ΟΤΕ εστιάζει στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας και του μετασχηματισμού του και βασίζεται σε τρεις βασικές δεσμεύσεις:

  1. Να παρέχει την καλύτερη εμπειρία πελάτη μέσα από κορυφαία ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες συνδεσιμότητας.
  2. Να παραμείνει σε θέση οδηγού στα δίκτυα νέας γενιάς.
  3. Να διαμορφώσει ένα ακόμη πιο σύγχρονο και αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας, αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες, πάντα με την υποστήριξη των ανθρώπων του.

«Τις δεσμεύσεις αυτές πλαισιώνουν η σταθερή δέσμευση στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, η αξιοποίηση της δύναμης ενός παγκόσμιου ομίλου όπως η Telekom και η αύξηση αξίας για τους μετόχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεμπής.

Κατά την ομιλία του επεσήμανε πως το νέο όραμα του ομίλου ΟΤΕ είναι να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ψηφιακούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ευρώπης και χάρη στο ευρύ του αποτύπωμα να οδηγήσει και την Ελλάδα προς στις κορυφαίες θέσεις ψηφιοποίησης στην Ευρώπη.

«Να συνδέει τους πελάτες του, κάνοντας την ζωή τους καλύτερη και να ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις βοηθώντας να αναπτυχθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον εργασίας που εμπνέει τους ανθρώπους του να δημιουργούν, να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά.

Επισης ξεκαθάρισε ότι πέρα από Otesat maritel και Ρουμανία (που έχουν ήδη γίνει ανακοινώσεις για πώληση) δεν είναι στα πλάνα καμία άλλη πώληση θυγατρικής εταιρείας του ομίλου.

Οι πέντε προτεραιότητες

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Νεμπής ανέλυσε τις πέντε βασικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη του ΟΤE.

  1. Στα δίκτυα οπτικών ινών στόχος παραμένει η κάλυψη των 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι έως το 2027, χάρη στο επενδυτικό πλάνο άνω των €3 δισ., δίνοντας έμφαση στη μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους της πελατειακής βάσης σε FTTH.
  2. Στο 5G προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση του φάσματος 3.5GHz και η αύξηση της διείσδυσης των 5G συσκευών.
  3. Στη συνδρομητική τηλεόραση στόχος είναι η αύξηση διείσδυσης της νόμιμης συνδρομητικής τηλεόρασης κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε., γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες συμφωνίες με Nova και Netflix.
  4. Στον τομέα των εταιρικών πελατών, η εταιρεία θα εστιάσει στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας στα έργα ICT τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης υπάρχουν και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως έδειξε και η πρόσφατη έρευνα που παρουσίασε η COSMOTE με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ELTRUN).
  5. Τέλος, προτεραιότητα αποτελεί και η επιτάχυνση της ανάπτυξης των υπηρεσιών στις νέες αγορές που δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ (COSMOTE insurance, Box, Payzy) και ενδεχόμενη επέκταση σε ακόμη περισσότερες.

Αναγνωρίζοντας τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ήδη στο μετασχηματισμό της εταιρείας, ανέφερε ότι το επόμενο βήμα είναι η περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών καναλιών για πωλήσεις και εξυπηρέτηση πελατών και η επιτάχυνση του μετασχηματισμού του λειτουργικού και παραγωγικού μοντέλου, αξιοποιώντας εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, τεχνολογίες cloud και αυτοματισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Νεμπή, η βελτίωση της εμπειρίας πελάτη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Όπως σημείωσε, κοινός παρονομαστής σε όλη αυτή την πορεία είναι οι άνθρωποι της εταιρείας και γι’ αυτό θέλει ο όμιλος ΟΤE να ισχυροποιήσει τη θέση του ως ένας από τους ελκυστικότερους εργοδότες στη χώρα.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤE εξέφρασε την πεποίθηση πως οι υψηλοί στόχοι θα αποτελέσουν πρόκληση και έμπνευση για τους ανθρώπους της εταιρείας και σημείωσε πως «με οδηγό το όραμα μας, τις αξίες μας και όλα όσα έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να χτίσουμε μαζί τον ΟΤΕ του 2030».

Related posts

Δίκη Folli Follie: Δεν βλέπει εγκληματική οργάνωση η εισαγγελέας

banks

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνονται οι νέες εγκαταστάσεις 400 kv του κέντρου υπερύληψης τάσης Κουμουνδούρου

banks

Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση 61.436 ιδίων μετοχών σε στελέχη

banks

Εξαγορά της Workathlon από το kariera.gr

banks

Μελέτες αντιπλημμυρικών για τρεις «κόκκινες» περιοχές αναλαμβάνει η ΕΥΑΘ

banks

Χορηγός σε πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης του HIGGS η Bayer Ελλάς

banks