30.6 C
Athens
August 21, 2024
Image default
ECONOMY

Ν. Παπαθανάσης: Η αναβάθμιση από την Scope ενισχύει περαιτέρω τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Την ικανοποίηση του οικονομικού επιτελείου για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Scope Ratings εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως δήλωσε, «η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτή τη φορά από τον οίκο Scope Ratings, αποτελεί μια ακόμα διεθνή αναγνώριση των αποτελεσμάτων της συστηματικής και αποφασιστικής οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μιας οικονομίας με συνεχώς αποκλιμακούμενο δημόσιο χρέος, με μείωση του κόστους δανεισμού για το κράτος και για τις επιχειρήσεις, με κάλυψη του επενδυτικού κενού που δημιούργησε η κρίση, με στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως όμως με δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για όλους».

«Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμά μας, διοχετεύοντας κάθε διαθέσιμο ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και από τους εθνικούς πόρους για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και για την μετατροπή της συλλογικής ευημερίας σε ατομική προκοπή για τους συμπολίτες μας» διαβεβαίωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους ασφαλισμένους για το κόστος εμβολίου για τον κορωνοϊό

banks

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Τα επιτόκια των νέων δανείων και καταθέσεων και το μεταξύ τους spread

banks

«Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% δεν υπακούει σε καμία λογική» λένε μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι

banks

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar με τον σερβιτόρο – κολυμβητή

banks

Αυτοαπασχολούμενοι: Άλλη μία παγίδα στα αντικειμενικά κριτήρια

banks

S&P: Ύφεση 9% φέτος στην Ελλάδα, σταθερά στη βαθμίδα ΒΒ- το αξιόχρεο

banks