28.1 C
Athens
June 30, 2024
Image default
BUSINESS

Ξεμπλοκάρει το πεντάστερο τουριστικό project της Fattal στο Ναύπλιο

Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία της πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας Kandia’s Castle Resort & Thalasso Nafplio, συμφερόντων του Fattal Hotel Group, έδωσε προ ημερών το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο επί της ουσίας ξεμπλοκάρει το project του ισραηλινών συμφερόντων ομίλου.

Λίγες ημέρες μετά την αρνητική γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από τον δήμο Ναυπλιέων, η γενική διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τα έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης ακτής με εμπλουτισμό/προσάμμωση και για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, αίροντας τα εμπόδια που είχαν τεθεί στη δημιουργία του συγκροτήματος.

Κι αυτό, διότι, όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη απόφαση αντικαθιστά από την έκδοσή της όλες τις προηγούμενες αποφάσεις περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ενώ καταργεί την περιβαλλοντική αδειοδότηση του τουριστικού καταφυγίου που περιλάμβανε την ημιτελή λιμενική υποδομή, η οποία αποξηλώνεται.

Στην απόφαση προσδιορίζονται, δε, συγκεκριμένοι όροι για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου, καθώς και για τη διαχείριση της ανάπλασης της ακτής μετά την αποξήλωση της ημιτελούς λιμενικής υποδομής.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της διαβούλευσης και τη δημοσιοποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, επισημαίνεται ότι: «Οι απόψεις των υπηρεσιών επί της ΜΠΕ που διαβιβάστηκαν στη ΔΙΠΑ (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) από την έναρξη της διαβούλευσης έως και την έκδοση της παρούσας απόφασης, λήφθηκαν υπόψη κατά τη διαμόρφωση των περιβαλλοντικών όρων της παρούσας, σε συνδυασμό με τις απαντήσεις που κατατέθηκαν από τον περιβαλλοντικό μελετητή. Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, δεν υποβλήθηκαν απόψεις και ενστάσεις από πολίτες ή φορείς εκπροσώπησής τους».

Τι περιλαμβάνει το νέο ξενοδοχείο

Με βάση την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα προβλέπονται εργασίες συντήρησης και ανακατασκευών οι οποίες αφορούν στην αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων, αλλαγή δυναμικότητας με αναδιαρρύθμιση δωματίων, αλλαγή επίπλωσης-εξοπλισμού και κατασκευή νέου βιολογικού καθαρισμού.

Ετσι, η δυναμικότητα του ξενοδοχείου, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 31,5 στρεμμάτων από 105 δωμάτια με 238 κλίνες, θα αλλάξει σε 116 δωμάτια με 262 κλίνες. Το συγκρότημα, το οποίο αναπτύσσεται σε πέντε κτίρια, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής, δύο εστιατόρια, pool bar, κολυμβητικές δεξαμενές, παιδική χαρά, υπόγειους χώρους υγιεινής, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο και γήπεδα μπάσκετ.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινών συμφερόντων Fattal, μέσω της θυγατρικής της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, απέκτησε το δυναμικότητας 100 δωματίων ξενοδοχείο Kandia’s Castle το 2022, έπειτα από δημοπρασία.

Στόχος της εταιρείας είναι το νέο υπερπολυτελές resort, το Seafos Luxury Resort & Spa Nafplio όπως θα μετονομαστεί, που αναπτύσσει στη θέση του παλιού συγκροτήματος να επαναλειτουργήσει με το εμπορικό σήμα Limited Edition by Leonardo από τη φετινή σεζόν. Σημειωτέον ότι το ξενοδοχείο, με βάση την ιστοσελίδα του, δέχεται κρατήσεις από την 1η Ιουλίου.

Σήμερα, ο όμιλος έχει υπό την ιδιοκτησία του και διαχειρίζεται 13 ξενοδοχεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων στην Κύπρο, η εταιρεία θα διαθέτει περισσότερα από 2.000 δωμάτια και στην Ελλάδα περίπου 1.500.

Το Fattal Hotel Group, που ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από τον Νταβίντ Φατάλ, είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και αποτιμάται σε περίπου 6 δισ. ευρώ. Συνολικά ο όμιλος διαθέτει πάνω από 270 ξενοδοχεία σε περισσότερους από 117 προορισμούς στο Ισραήλ και στην Ευρώπη.

Related posts

Ο όμιλος Lesante Collection στηρίζει το νοσοκομείο της Ζακύνθου

banks

Εκπαιδευτική συνεργασία Grant Thornton-ΕΚΠΑ

banks

Noval: Αύξηση εύλογης αξίας επενδυτικών ακινήτων σε 389,7 εκατ. ευρώ

banks

Ανακύκλωση μπαταριών λιθίου από τη Sunlight και τους εταίρους της

banks

Lamda: 12,2 εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα Μάρτιο – Αύγουστο λόγω ενοικίων

banks

Νέα κεφαλαιακή «ένεση» σε Public από Olympia Group

banks