18.2 C
Athens
October 2, 2024
Image default
WORLD

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν και επιβεβαιώνουν ότι συνέβαλαν στην εξουδετέρωση των πυραύλων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν το Ιράν ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ την Τρίτη, λέγοντας ότι αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση, που ωστόσο φαίνεται να εμποδίστηκε.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή βοήθησαν το Ισραήλ να νικήσει την επίθεση και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διαβουλεύεται τώρα με το Ισραήλ για την απάντηση.

“Πρόκειται για μια σημαντική κλιμάκωση από το Ιράν, ένα σημαντικό γεγονός, και είναι εξίσου σημαντικό ότι μπορέσαμε να παρέμβουμε μαζί με το Ισραήλ και να δημιουργήσουμε μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν σκοτώθηκε”, δήλωσε ο Σάλιβαν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

“Έχουμε καταστήσει σαφές ότι θα υπάρξουν συνέπειες, σοβαρές συνέπειες, για την επίθεση αυτή και θα συνεργαστούμε με το Ισραήλ για να γίνει αυτό”, είπε.

Ο Σάλιβαν δεν διευκρίνισε ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι συνέπειες, αλλά σταμάτησε να καλεί το Ισραήλ σε αυτοσυγκράτηση, όπως έκαναν οι ΗΠΑ τον Απρίλιο, όταν το Ιράν πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και πυραύλους στο Ισραήλ.

Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση και να διαβουλεύεται με τους Ισραηλινούς για τα επόμενα βήματα όσον αφορά την αντίδραση. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τον αναφερόμενο θάνατο ενός Παλαιστίνιου πολίτη στη Δυτική Όχθη.

Related posts

Η Νορβηγία σχεδιάζει φόρο στα χερσαία αιολικά πάρκα

banks

Στη λύση δύο κρατών στη Μέση Ανατολή ως μοναδική οδό για διαρκή ειρήνη, επέμειναν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

banks

Από τα μέσα Νοεμβρίου, τουλάχιστον 16 πλοία έχουν υποστεί πλήγματα από τους Χούθι – Μεγαλύτερη η ζημιά στο εμπόριο

banks

Η Παλαιστινιακή Αρχή προσφεύγει στο ΔΠΔ ζητώντας να γίνει διεθνής έρευνα για το πλήγμα στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ της Γάζας

banks

Μεσανατολικό: Εκκλήσεις από ΗΠΑ και Γαλλία να “αποτραπεί η κλιμάκωση στον Λίβανο και το Ιράν”

banks

Η Ιταλία καταδίκασε με αποφασιστικότητα τις επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

banks