31.6 C
Athens
June 29, 2024
Image default
WORLD

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν πλοίο στο λιμάνι της Χάιφας μαζί με την οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοθέτησαν ένα πλοίο στον ισραηλινό λιμάνι της Χάιφας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κοινή επιχείρηση με την οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

Η επιχείρηση είχε στόχο το υπό σημαία Πορτογαλίας πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Manzanillo, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική ομιλία ο Γιαχία Σάρι, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι ενήμερος για κανένα τέτοιο περιστατικό, δήλωσε ένας εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι ασυνήθιστο στο λιμάνι της Χάιφας.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε θαλάσσιες οδούς από τον Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Οι Χούθι, που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν, εξαπέλυσαν για πρώτη φορά επιδρομές με δρόνους και πυραύλους σε θαλάσσιες οδούς τον Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια δεκάδων επιθέσεων, οι Χούθι βύθισαν δύο πλοία, κατέλαβαν ένα άλλο και σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ναυτικούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Τουρκία: Επανεξελέγη μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

banks

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς το εμπόλεμο Σουδάν

banks

Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία στην Ελβετία

banks

Ισραηλινός πρεσβευτής: “Όνειδος” η έγκριση ψηφίσματος από τον ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα

banks

Ενδέχεται να διασπαστεί το Fridays For Future;

banks

Μπέρμποκ: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

banks