25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- Στο «ζύγι» ο βρετανικός πληθωρισμός

Οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- Στο «ζύγι» ο βρετανικός πληθωρισμός

Με μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (18/9) για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια και ταυτόχρονα σταθμίζουν τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% και διαπραγματεύεται στις 517,02 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται κατά 0,05% στις 18.739,15 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινείται πτωτικά κατά 0,2% στις 8.293,14 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 χάνει 0,01% στις 7.487,42 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,08% στις 11.713 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB κερδίζει 0,05% στις 33.798 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό του Αυγούστου, που δημοσιεύθηκαν σήμερα, έφθασε στο 2,2% και παρέμεινε αμετάβλητος από τον Ιούλιο και σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα στοιχεία έρχονται ενόψει της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας και της απόφασης για την πολιτική επιτοκίων που έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτή την εβδομάδα. Όπως μεταδίδει το CNBC, είναι μια γεμάτη εβδομάδα για τις κεντρικές τράπεζες, με την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να έχουν επίσης προγραμματίσει συναντήσεις.

Η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, η οποία θα είναι η πρώτη της από τότε που άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, οι traders είναι διχασμένοι σχετικά με το μέγεθος της περικοπής. Οι πιθανότητες μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες και τελευταία διαμορφώθηκαν στο 65%.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

Related posts

Morgan Stanley: Αναμένει ένα βραχυπρόθεσμο ράλι στη Wall Street

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τις τράπεζες

banks

Άνοδος στην Wall Street-«Μαζεύτηκαν» οι απώλειες από το sell-off

banks

Βγάζουν αντίδραση και οι ευρωαγορές: Ανοδικό άνοιγμα

banks

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη στην Wall Street

banks

Wall Street: Στάση αναμονής πριν την κρίσιμη απόφαση της Fed

banks