20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Ουκρανία: Ρωσική νυχτερινή επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό ενός ανθρώπου και ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές

Η Ρωσία εξαπέλυσε 38 επιθέσεις με drones και δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σήμερα.

Από τα drones αυτά, τα 30 καταστράφηκαν σε οκτώ ουκρανικές περιοχές, δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram. Δεν ήταν σαφές τι συνέβη σε αυτά που δεν καταστράφηκαν.

Οι περιφερειακές αρχές στο Σούμι δήλωσαν ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος και να προκληθούν ζημιές σε γραμμή ηλεκτροδότησης και αγωγό αερίου, αφήνοντας κάποιους κατοίκους στην πόλη του Σούμι χωρίς ρεύμα και αέριο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ζημιές προκλήθηκαν σε κτίριο νοσοκομείου και σε αρκετά αυτοκίνητα στην περιοχή.

Στην ουκρανική περιοχή Τσερνίχιβ, ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Τσάους δήλωσε ότι μη στρατιωτικές υποδομές αποτέλεσαν στόχο, χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η εταιρία διαχείρισης του εθνικού ενεργειακού δικτύου Ukrenergo δήλωσε ότι οι ενεργειακές υποδομές στην περιοχή δέχθηκαν επίθεση και ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε βιομηχανίες και ιδιώτες καταναλωτές σε κάποιες περιοχές.

Η Μόσχα έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στις βορειότερες περιοχές από τότε που η Ουκρανία εξαπέλυσε επιδρομή στη ρωσική επαρχία Κουρσκ.

-

Related posts

Ρωσία: Έχοντας εγκλωβιστεί στο Crocus City Hall την ώρα της επίθεσης, μια Ρωσίδα αποχαιρέτισε τον κόσμο με ηχητικά μηνύματα

banks

Το Ισραήλ βομβάρδισε το μεγαλύτερο συγκρότημα κατοικιών στη Ράφα

banks

Σολτς και Ερντογάν έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους, επιβεβαιώνοντας ότι “τους χωρίζουν πολλά” στο Μεσοανατολικό

banks

Ζελένσκι: Δύσκολη η άμυνα των στρατευμάτων μας στα ανατολικά

banks

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 3,2% τον Νοέμβριο

banks

Η κεντρική τραπεζίτης της Τουρκίας “δεν βλέπει” μονοψήφιο πληθωρισμό πριν από το 2026

banks