31.5 C
Athens
June 30, 2024
Image default
WORLD

Ο εμίρης του Κουβέιτ διέλυσε το κοινοβούλιο

Τελευταία ενημέρωση – 22:06

Ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Μεσάλ Αλ Αχμάντ Αλ Σαμπάχ προχώρησε στη διάλυση του Κοινοβουλίου της χώρας, όπως ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος τους στην κρατική τηλεόραση της ασιατικής χώρας.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters, ο εμίρης ανέστειλε την ισχύ ορισμένων άρθρων του Συντάγματος του Κουβέιτ για περίοδο “μικρότερη των τεσσάρων ετών”, κατά την οποία θα επανεξεταστούν όλες οι “πτυχές της δημοκρατικής διαδικασίας”.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, τις εξουσίες της Εθνοσυνέλευσης θα αναλάβουν ο εμίρης και το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Ο ίδιος δήλωσε: “Η αναταραχή στην πολιτική σκηνή του Κουβέιτ έχει φτάσει σε ένα σημείο που δε μπορούμε πλέον να μένουμε σιωπηλοί, πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό με γνώμονα το συμφέρον της χώρας”.

Το νομοθετικό σώμα στο Κουβέιτ ασκεί μεγαλύτερη επιρροή από ό,τι παρόμοια όργανα σε άλλες μοναρχίες του Κόλπου και το πολιτικό αδιέξοδο έχει οδηγήσει πολλάκις στο παρελθόν σε ανασχηματισμούς του υπουργικού συμβουλίου και διάλυση του κοινοβουλίου.

Related posts

Αρμενία: Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στο Γερεβάν

banks

Συντροφικά μαχαιρώματα και στη γερμανική Αριστερά

banks

Κίνδυνοι για νέα ενεργειακή κρίση από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

banks

Μίνι “στοχευμένη επιδρομή” στη Γάζα έκανε ο ισραηλινός στρατός – Χρησιμοποιήθηκε πεζικό και άρματα μάχης

banks

24.927 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

banks

Ιταλία: Η Ferrari θα δέχεται στις ΗΠΑ πληρωμές με κρυπτονομίσματα για τα αυτοκίνητά της

banks