Wednesday, March 12, 2025
17.9 C
Athens

Ο Κωστής Μουσουρούλης επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της ΕΣΕΕ

Η ΕΣΕΕ ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την αναβάθμιση και τη συστηματικοποίηση των παρεμβάσεων της στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων υπέρ του εμπορικού κόσμου, με επίκεντρο τις κρίσιμες νομοθετικές και ρυθμιστικές εξελίξεις που διαμορφώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης ανακοίνωσε κατόπιν συνάντησης μαζί του στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, ότι ο κ. Κωστής Μουσουρούλης, αναλαμβάνει Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της ΕΣΕΕ.

Με εκτενή εξειδίκευση και εμπειρία στις ευρωπαϊκές διαδικασίες νομοθέτησης και μακροχρόνια ενασχόληση με θέματα ανάπτυξης, ο κ. Μουσουρούλης θα συμβάλει καθοριστικά, ώστε η ΕΣΕΕ να παρεμβαίνει δυναμικά στις διαδικασίες διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών πολιτικών για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ο Οδικός Χάρτης των θεμάτων που απασχολούν το Εμπόριο και των επόμενων ενεργειών της ΕΣΕΕ σε διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η ΕΣΕΕ εγκαινιάζει τη νέα μηνιαία ενημερωτική ψηφιακή έκδοση EU Brief – Εμπόριο & Επιχειρηματικότητα, την οποία συντάσσει ο Τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Πολιτικών για το Εμπόριο και την Επιχειρηματικότητα της Συνομοσπονδίας. Πρόκειται για μία ακόμη υπηρεσία της ΕΣΕΕ προς τα μέλη της, για έγκυρη και άμεση πληροφόρηση σχετικά με τις νομοθετικές και ρυθμιστικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις εμπορικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, καθώς και τις παγκόσμιες τάσεις που επηρεάζουν την ελληνική αγορά.

Στην 1η Έκδοση, Μαρτίου 2025, της μηνιαίας σειράς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Η Πυξίδα Ανταγωνιστικότητας που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Η Ετήσια Έκθεση Ενιαίας Αγοράς & Ανταγωνιστικότητας 2025
  • Η εργαλειοθήκη της ΕΕ για ασφαλές και βιώσιμο ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Οι προβληματισμοί γύρω από τη διαδικτυακή διαφήμιση
  • Οι δασμοί Τραμπ και τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης δήλωσε:

«Σε μία περίοδο τεκτονικών ανατροπών στο διεθνές εμπόριο, η ΕΣΕΕ καλωσορίζει τον Κωστή Μουσουρούλη στη θέση του Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων. Είμαι σίγουρος ότι με την υψηλή τεχνογνωσία του και τη μακρόχρονη εμπειρία του τόσο ως ανώτατο στέλεχος στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και σε θέσεις ευθύνης σε άλλα κοινοτικά όργανα, θα εξασφαλίσει στον εμπορικό κόσμο συνεχή παρακολούθηση και ολοκληρωμένη κατανόηση των πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων και κανονιστικών αλλαγών εντός της Ε.Ε, και στη Συνομοσπονδία αδιάλειπτη πρόσβαση και επιρροή στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, με το «EU Brief – Εμπόριο & Επιχειρηματικότητα» ενισχύουμε ουσιαστικά την «εργαλειοθήκη» πληροφόρησης των εμπορικών επιχειρήσεων σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις. Με τις νέες μας πρωτοβουλίες ισχυροποιούμε πολύπλευρα την ΕΣΕΕ και τα μέλη της απέναντι στις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που αναδύονται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον».

Ο κ. Μουσουρούλης δήλωσε:

«Το διεθνές εμπόριο εξελίσσεται δυναμικά, ανταποκρινόμενο σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία. Η ΕΣΕΕ αποτελεί τη φωνή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σήμερα ενισχύει τον ρόλο τους εκεί όπου χαράσσονται οι πολιτικές και λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα και την προοπτική τους. Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλω και εγώ, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο, με στόχο να ενισχυθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε το ελληνικό εμπόριο να παραμείνει ανταγωνιστικό, καινοτόμο και ανθεκτικό στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE