25.2 C
Athens
September 30, 2024
Image default
POLITICS

Ο Σωκράτης Φάμελλος: Στα δικαστήρια φαίνεται η ανεπάρκεια της κυβέρνησης

Στα κάγκελα είναι οι δικηγόροι με το νέο δικαστικό χάρτη ο οποίος προβλέπει μεταξύ των άλλων την ενοποίηση του Ά Βαθμού Δικαιοδοσίας με την κατάργηση-συγχώνευση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία και την παράλληλη ίδρυση περιφερειακών Πρωτοδικείων ενώ χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμούν σήμερα στα δικαστήρια.

Καταγγέλλουν μάλιστα πως σχεδιάστηκε πρόχειρα και αποσπασματικά με ελλιπείς υποδομές σε κτίρια και στελέχωση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και συζήτησε μαζί του μεγάλα προβλήματα στην απονομή Δικαιοσύνης

«Πίσω από μία επικοινωνιακή διαχείριση, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Φλωρίδης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην απονομή Δικαιοσύνης, σε μια χώρα που ήδη το Κράτος Δικαίου δέχεται ισχυρές κριτικές και από την Ευρώπη» τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό.

«Δημιουργεί αδιέξοδο στα δικαστήρια»

«Η προχειρότητα της κυβέρνησης στον νέο δικαστικό χάρτη δημιουργεί αδιέξοδο στα δικαστήρια, ταλαιπωρία για όλους και κόστος για τους πολίτες. Και όλα αυτά γιατί στόχος της δεν είναι η ενίσχυση της Δικαιοσύνης αλλά η δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα από την εφαρμογή του δικαστικού χάρτη, εξαιτίας της κυβέρνησης.

Για έναν νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο, δεν έχουν προχωρήσει βασικά βήματα, με πρώτη επίπτωση να δημιουργείται μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, στους δικαστές και στους δικηγόρους. Το αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας είναι επιπλέον κόστος για τους εξυπηρετούμενους, αλλά κυρίως ανασφάλεια Δικαίου.

Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ούτε στην επιμόρφωση των δικαστών, ούτε στην προσαρμογή των ηλεκτρονικών συστημάτων για να γίνεται η υποβολή δικογράφων, για να εκδίδονται πιστοποιητικά πχ. φερεγγυότητας, ακόμα και για την ηλεκτρονική καταγραφή πρακτικών. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται ακόμα στην κατανομή των υποθέσεων στην Αττική, στην ενημέρωση για τις αίθουσες αλλά και στην έκδοση των γραμματίων  προείσπραξης».

Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση των απαραίτητων μεταβατικών διατάξεων και ανέδειξε το γεγονός πως «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη λύση του προβλήματος με την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών για βασικά θέματα, πχ κληρονομιάς και περιουσίας, στην έκδοση και εξομοίωση των γραμματίων προείσπραξης και στην κατανομή των υποθέσεων στην Αττική στις νέες έδρες των δικαστηρίων».

Related posts

Τσελίκ: Ζητάει και τα ρέστα από τον ΟΗΕ για την Πύλα και την πρόσφατη «κρίση στην τδβκ»

banks1

Κασσελάκης: Θέλουμε ως ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουμε το ΑΣΕΠ

banks1

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις φωτιές: Δείτε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης

banks1

Διασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών στη Θεσσαλονίκη

banks

Κακοκαιρία Daniel: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

banks1

Ακροδεξιά επέλαση στην Ευρώπη: Γιατί, πώς και μετά τι;

banks1