24.2 C
Athens
October 5, 2024
Image default
WORLD

Πέντε χιλιάδες διαδηλωτές, στην Ρώμη, συμμετέχουν σε κινητοποίηση υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν μέρος, αυτή την ώρα, σε διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης. Η κινητοποίηση δεν έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια από τις αρχές και στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί, από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

“Η Ιταλία πρέπει να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ. Ζητούμε να λάβει άμεσα τέλος η γενοκτονία στην Γάζα”, υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν, μεταξύ των άλλων, οργανώσεις παλαιστινίων της Ιταλίας, αυτόνομα συνδικάτα της αριστεράς και το αριστερό Κόμμα “Εξουσία στο Λαό”.

Νωρίτερα, αρκετοί χρήστες, σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, ανέφεραν ότι λόγω της μεγάλης παρουσίας αστυνομίας και καραμπινιέρων, τα οργανωμένα λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές, δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή Οστιένσε.

“Η διαδήλωση είναι παράνομη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα χειριστούν την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.

Related posts

Σερβία: Διαδηλωτές στο Βελιγράδι ζητούν την επανάληψη των εκλογών στην πρωτεύουσα

banks

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν μπλόκο στον ασύρματο εξοπλισμό της Huawei

banks

Μίνι “στοχευμένη επιδρομή” στη Γάζα έκανε ο ισραηλινός στρατός – Χρησιμοποιήθηκε πεζικό και άρματα μάχης

banks

Η Πολωνία θα ενισχύσει τα σύνορά της εν μέσω απειλών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία

banks

Κινέζος ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ έχουν λανθασμένη αντίληψη για την Κίνα

banks

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν με φόντο την Ουκρανία

banks