31.5 C
Athens
June 30, 2024
Image default
BUSINESS

Πήρε τραπεζική άδεια από ΕΚΤ η snappi της Πειραιώς

Η snappi, η πρωτοπόρος ελληνική neobank, ανακοινώνει ότι έλαβε τραπεζική άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), έπειτα από πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η έγκριση αυτή αποτελεί ορόσημο στα σχέδια της snappi για την παροχή σύγχρονων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η εξειδικευμένη ομάδα της snappi ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία αδειοδότησης σε στενή συνεργασία με τις εποπτικές αρχές. Με την απόκτηση της τραπεζικής άδειας, η snappi θα είναι σε θέση να παρέχει ευρύ φάσμα τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής καταθέσεων και της παροχής δανείων.

Ο Χρήστος Μεγάλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της snappi και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχής που η snappi έλαβε τραπεζική άδεια με δυνατότητα επέκτασης για δραστηριοποίηση σε όλη την Ευρωζώνη. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της τράπεζας που αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια της snappi να αναδειχθεί σε πόλο του νέου τραπεζικού τοπίου στην Ευρώπη, έχοντας ως αφετηρία τα Ιωάννινα. Όντας ένα πλήρως αδειοδοτημένο ίδρυμα, στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και το κοινωνικό σύνολο προσφέροντας καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα».

«Γνωρίζουμε ότι η τραπεζική λειτουργία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και η απόκτηση της τραπεζικής άδειας αποτελεί ορόσημο για εμάς. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την τραπεζική εμπειρία του κοινού με πελατοκεντρικές, καινοτόμες και ανταγωνιστικές χρηματοοικονομικές λύσεις. Πιστεύουμε στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού τραπεζικού περιβάλλοντος, όπου θα εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και τους εταίρους μας με ευθύνη και ακεραιότητα», δήλωσε η Gabriella Kindert, η οποία θα αναλάβει τον ρόλο της Διευθύνουσας Συμβούλου στη snappi.

Ο Θανάσης Ναυρόζογλου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της snappi και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Natech, μίας fintech εταιρείας με έδρα τα Ιωάννινα, η οποία αποτελεί τον εταίρο τεχνολογίας της snappi και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για τράπεζες, σχολίασε: «Η snappi απευθύνεται στους σύγχρονους ανθρώπους και η απόκτηση της τραπεζικής άδειας μάς επιτρέπει να προσφέρουμε μια νέα τραπεζική εμπειρία που εστιάζει σε αυτά που αγαπάνε περισσότερο. Πλέον είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε την ψηφιακή στρατηγική της snappi, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες αιχμής για όλους εκείνους που επιζητούν το κάτι καλύτερο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της snappi και σε όσους εργάζονται με πάθος για να στήσουν την τράπεζα».

Στρατηγικά εγκατεστημένη στα Ιωάννινα

Η έδρα της snappi στα Ιωάννινα είναι στρατηγική επιλογή. Εγκατεστημένη εκτός της περιφέρειας της πρωτεύουσας, αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της νέας τράπεζας για αποκεντρωμένη ανάπτυξη, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Η επιλογή αυτή έχει στόχο να υποστηρίξει την τοπική κοινότητα, να προωθήσει την εξέλιξη ενός αναδυόμενου περιφερειακού οικοσυστήματος τεχνολογίας και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για καινοτομία έξω από την περίμετρο των μεγάλων αστικών κέντρων.

Την προσεχή περίοδο και πριν από την έναρξη της εμπορικής της λειτουργίας, η snappi θα επικεντρωθεί στην τελειοποίηση της διαμόρφωσης των τραπεζικών λειτουργιών και των πληροφοριακών της συστημάτων, ώστε να προσφέρει μια νέα ψηφιακή εμπειρία, εφαρμόζοντας κορυφαία πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας.

Related posts

Motor Oil: Τα δύο στοιχήματα για το β’ εξάμηνο

banks

Δενδροφυτεύσεις και εκπαιδεύσεις από τη ΔΕΗ και τη We4all

banks

Εντάσσεται στην Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

banks

Κοινωνικό απολογισμό για το 2021 δημοσίευσε ο όμιλος Mitsis Hotels

banks

Εξαγοράστηκε το ιστορικό ξενοδοχείο Titania στο κέντρο της Αθήνας

banks

Το πρόγραμμα «My Career» της NN Hellas συνεχίζει για 5η χρονιά

banks