21 C
Athens
September 24, 2024
Image default
POLITICS

Παιχνίδι με το χρόνο από τον Κασσελάκη, φτιάχνει ομάδα ο Φάμελλος, πιέζει ο Πολάκης να ανοίξει η κούρσα ηγεσίας

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο η επέτειος αυτή βρίσκει τον Στέφανο Κασσελάκη όχι πρόεδρο, αλλά πρώην και μάλιστα έκπτωτο.

Ήδη μετράμε πάνω από δεκαπέντε ημέρες, όταν αποχωρούσε ως έκπτωτος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής που τον καθαίρεσε και ο κ. Κασσελάκης και το επιτελείο του κερδίζουν επικοινωνιακό χρόνο μέχρι να μπει και επίσημα στην κούρσα ηγεσίας.

Παρά τον δημοσκοπικό αέρα τα φαινόμενα αποσυσπείρωσης είναι έντονα στο στρατόπεδο του Κασσελάκη

Το ατού του κ. Κασσελάκη σε αυτή τη φάση είναι ο θυμός που επικρατεί στην εναπομείνασα βάση του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που επιβεβαιώνεται και από το δημοσκοπικό αέρα.

Ωστόσο τα φαινόμενα αποσυσπείρωσης είναι έντονα στο στρατόπεδό του σε επίπεδο μικρών και μεσαίων στελεχών, όπως παρατηρούν στελέχη με γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του κόμματος, κάτι που αποτυπώνεται και στις ψηφοφορίες της ΚΕ με την επιρροή του κ. Κασσελάκη να εξασθενεί.

«Είμαι εδώ»

Η αφίσα του κ. Κασσελάκη σε χρώμα που δύσκολα θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ έδωσε νέες λαβές στους εσωκομματικούς αντιπάλους να του επιτεθούν.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ#Ειμαι_εδω pic.twitter.com/28zJ7luM1q

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 23, 2024

«Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» που αναγραφόταν στην αφίσα προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Σπίρτζη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε θα έχει ιδιοκτήτες» έγραψε ο κ. Σπίρτζης σε βίντεο που ανάρτησε με τις μορφές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα, στηλιτεύοντας το «μαύρο – μωβ» χρώμα που επέλεξε ο κ. Κασσελάκης προτάσσοντας την ίδια στιγμή το «μαζί» αντιπαραθετικά με την ιδιοκτησιακή λογική του κ. Κασσελάκη όπως αφήνει να εννοηθεί.

Ο μουτζούρης της διάσπασης

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πέτρος Παππάς που απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις και τις προθέσεις του πρώην προέδρου προχώρησε από τώρα στο επόμενο στάδιο, αυτό της διάσπασης.

«Καλύτερα να έχουμε ένα κόμμα το οποίο να σέβεται τον πρόεδρο και να μπορεί να διαγράφει του υβριστές και τους υπονομευτές του κι ας μην είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Όσοι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια πραγματικά ας μας απαλλάξουν» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Παππάς προκαλώντας την οξύτατη αντίδραση της Κουμουνδούρου αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σε ανακοίνωσή τους με άρωμα πειθαρχικού καταλόγισαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απόπειρα προγραφών βουλευτών και στελεχών .

Το μουτζούρη της διάσπασης η Όλγα Γεροβασίλη τον έριξε πίσω στο στρατόπεδο Κασσελάκη καλώντας όσους θέτουν το ερώτημα αν θα μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ να ρωτήσουν την άλλη πλευρά δείχνοντας ουσιαστικά στην συγκεκαλυμένη πρόθεση της νέα ηγεσίας να διασπάσει το κόμμα.

Ο Πολάκης πήρε το όπλο του

Σε όλο αυτό το τοξικό κλίμα ο Παύλος Πολάκης τραβά από το μανίκι τον Στέφανο Κασσελάκη και τους άλλους εν δυνάμει υποψήφιους προέδρους καλώντας τους να ανοίξουν επίσημα τα χαρτιά τους για να αρχίσει η πολιτική αντιπαράθεση και να σταματήσει ο αλληλοσπαραγμός που αξιοποιείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ όπως παραδέχονται οριζόντια πλέον όλες οι πλευρές στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ !! Παρακάτω….
1) Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητα.
Άλλος;;
2)Καμιά σοβαρή κουβέντα θα πούμε;;»

Έτσι άρχισε την ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας τον βασικό του αντίπαλο Στέφανο Κασσελάκη να μην κωλυσιεργεί και να μπει επίσημα στην προεκλογική μάχη ώστε να ανοίξει η πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Πολάκης πάντως δεν φαίνεται να χάνει χρόνο και την Κυριακή αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αρχίσει να γίνεται και η πρώτη δουλειά σε επίπεδο οργάνωσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην Κρήτη έχει ήδη αρχίσει να χτίζεται δίκτυο φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζουν ενώ και στην Αθήνα φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί πυρήνες στήριξης.

Φτιάχνει ομάδα

Την ίδια στιγμή τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στον Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος βάζει ψηλά τον πήχη της υποψηφιότητάς του. Ο κ. Φάμελλος έχει ήδη αρχίσει να χτίζει την ομάδα που θα στηρίξει την υποψηφιότητά του.

Μη έχοντας εξασφαλίσει την πλήρη στήριξη της ομάδας των 100 ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει μέχρι τέλος στο να δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην υποψηφιότητά του και όχι προσωποκεντρικά.

Το δίλημμα όπως το θέτει σε συνομιλητές του είναι η πολιτική διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ από την αποπολιτικοποίηση και τον ηγεμονισμό.

Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι δεν σκοπεύει να κάνει την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του νωρίτερα από το τέλος της εβδομάδας καθώς μεσολαβούν σοβαρές εξελίξεις όπως η γενική συνέλευση του ΟΗΕ και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Related posts

Ο Κουτσούμπας απαντά στους… «αλεπουδιάρηδες» που ρωτάνε γιατί κατεβαίνει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

banks1

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Πολλά υποσχόμενη η Αν. Μεσόγειος παρά τις προκλήσεις και τους επικίνδυνους ηγέτες Τουρκίας και Ρωσίας

banks

Μέριμνα για τους άστεγους σε Ρόδο και Κω

banks1

Ποιους βλέπει στο Μόναχο ο Μητσοτάκης: ο αμερικανικός παράγοντας και τα «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο

banks1

Μητσοτάκης: «Κανείς πίσω και όλοι μαζί μπροστά!» το 2023 – 1η Απριλίου η αύξηση στον κατώτατο μισθό

banks1

Γερμανία: Η Ελλάδα «εγγύηση σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Ευρώπη», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

banks1