26.3 C
Athens
June 29, 2024
Image default
BUSINESS

Παντελιάδης (Metro): Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε σοβαρή αποκλιμάκωση των τιμών

«Είναι πολύ δύσκολο να ελπίζουμε ότι θα δούμε μια σοβαρή αποκλιμάκωση των τιμών. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε ευρείας κλίμακας αποκλιμάκωση», ανέφερε νωρίτερα ο επικεφαλής της Metro και πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ενημέρωσης για την εταιρεία του.

«Η πληθωριστική αύξηση των τιμών και του τζίρου», σημείωσε ο κ. Παντελιάδης, «δεν είναι υγιής. Θέλουμε έναν καταναλωτή που έχει την οικονομική δυνατότητα να ψωνίσει. Για εμάς ευχή είναι να μειωθούν οι τιμές».

Σχολιάζοντας τα μέτρα της Κυβέρνησης, είπε ότι θα έπρεπε να αρθούν. «Κάποια από αυτά κάνουν κακό και εμποδίζουν τον ανταγωνισμό», είπε ο επικεφαλής της Metro. Ειδική μνεία έκανε στο μέτρο με το κλειδωμένο περιθώριο κέρδους. Όπως είπε, «πηγαίνουμε στα τυφλά. Επειδή δεν μπορούμε να αυξήσουμε το περιθώριο κέρδους, δεν το μειώνουμε σε κάποια άλλα προϊόντα. Άρα γενικά μειώνει την ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς». Σημειώνοντας παράλληλα, «μπορεί να ήταν σωστό μέτρο στην αρχή αλλά στην πορεία του χρόνου έχει φέρει αρνητικό αποτέλεσμα».

Κριτική άσκησε ο κ. Παντελιάδης και για την τρίμηνη απαγόρευση των προωθητικών ενεργειών σε όσους προμηθευτές προχωρούν σε ανατιμήσεις, χαρακτηρίζοντας το μέτρο γραφειοκρατικό και δύσκολο.

Ο κ. Παντελιάδης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι το «παρεμβατικό περιβάλλον με 8 διατάξεις από τις οποίες κάποιες κλείνουν 4ετία συνεχίζουν να ισχύουν. Έχουμε την ελπίδα ότι κάποια από τα πιο παράξενα μπορεί να χαλαρώσουν. Έχουμε ένα παρεμβατικό περιβάλλον που προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο περιβάλλον ανατιμήσεων».

Σε ό,τι αφορά τους γεωγραφικούς περιορισμούς, θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε., ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένας όρος σε συμφωνία μας (σ.σ. με τους προμηθευτές) να μας εμποδίζει. Δεν έχουμε περιορισμό».

Ψήφος σε Σπ. Θεοδωρόπουλο για τον ΣΕΒ

«Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο πιο κατάλληλος για την προεδρία του ΣΕΒ», δήλωσε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Παντελιάδης ανέφερε: «Λόγω της δουλειάς μου δεν γνωρίζω τη σταδιοδρομία της κυρίας Τσέτη. Εκφράζομαι υπέρ του κ. Θεοδωρόπουλου διότι είναι ένας άνθρωπος πολύ ευθύς και έχω εκτιμήσει όλη την πορεία και τη σταδιοδρομία του».

Ο κ. Παντελιάδης σημείωσε ότι θα είναι υποψήφιος για το δ.σ. του Συνδέσμου.

Related posts

Eurobank: Τρεις πυλώνες στήριξης της Παιδείας, το μήνυμα Φ. Καραβία

banks

Attica Bank: Κλείδωσαν οι όροι για τη συμμετοχή της Thrivest στην ΑΜΚ

banks

Η Ευρώπη εισάγει ποσότητες ρεκόρ LNG από τη Ρωσία

banks

Δίκη Folli Follie: Δεν βλέπει εγκληματική οργάνωση η εισαγγελέας

banks

Jumbo: «Η αγάπη σας μας έβγαλε νοκ άουτ!»

banks

Β. Διγαλάκης: Η καινοτομία είναι μονόδρομος για τη χώρα μας

banks