Οι ιδιοκτήτες ταξί πυρόπληκτων Δήμων τη βόρειας Εύβοιας πήραν παράταση 2 ετών για την αναγκαστική απόσυρση των οχημάτων τους με την παρέλευση 24ετιας, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί μέχρι τέλους Νοεμβρίου

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τους ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΤΑΧΙ), των δύο πυρόπληκτων δήμων της βόρειας Εύβοιας.

Ένα μείζον θέμα, των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. των Δήμων Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού, που είχε αναδείξει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δημήτρης Βουρδάνος, με την από 11 Νοεμβρίου 2022 επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Μιχαήλ Παπαδόπουλο, είχε θετική εξέλιξη.

Ζητείται στήριξη ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. πυρόπληκτων Δήμων Βόρειας Εύβοιας

Στην επιστολή του, ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου 2021 στους Ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ, που έχουν έδρα διοικητικές μονάδες στους δύο πυρόπληκτους Δήμους της βόρειας Ευβοίας, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, με πληθυσμό λιγότερο από τρεις χιλιάδες (3.000) κατοίκους και πρέπει να αποσύρουν από την κυκλοφορία τα ΤΑΞΙ, με την συμπλήρωση των είκοσι τεσσάρων (24) ετών.

Μετά τις συχνές επικοινωνίες με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δόθηκε αρμοδίως απάντηση, ότι με εγκύκλιο που θα εκδοθεί μέχρι τέλους Νοεμβρίου, θα δοθεί παράταση δύο (2) ετών!

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δημήτρης Βουρδάνος δήλωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς ένα μεγάλο πρόβλημα από τα πολλά που έχουν προκύψει από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, λύθηκε μέσα από συνεργασία και κοινές προσπάθειες με το Υπουργείο, που είναι προς την ίδια κατεύθυνση, με δικές μας στην Περιφέρεια.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και θετική εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ των δύο πυρόπληκτων δήμων της βόρειας Εύβοιας, δίνοντας πραγματικά μια ανάσα ζωής στους ανωτέρω επαγγελματίες».

Θέλετε λοιπόν να φύγετε από το Twitter; Προσέξτε τους κινδύνους