22.7 C
Athens
October 7, 2024
Image default
WORLD

Παραμονή της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα δύο νέα βίντεο του μακελειού

Παραμονή της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα δύο νέα βίντεο-ντοκουμέντα από τις τραγικές εκείνες στιγμές του μακελειού.

“Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση στο Ισραήλ. Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν άμεσα, προχωρώντας νότια και πολεμώντας με θάρρος δίπλα στις τοπικές δυνάμεις άμυνας των γύρω κοινοτήτων, με στόχο την προστασία των κατοίκων των συνόρων της Γάζας και της χώρας στο σύνολό της”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Το πρώτο βίντεο δείχνει στρατεύματα της επίλεκτης Μονάδας Multidomain, ή της Μονάδας “Ghost” που επιχειρούν στο κιμπούτς Ρεΐμ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της μάχης εναντίον δεκάδων τρομοκρατών της Χαμάς, σκοτώθηκε ο διοικητής της μονάδας, συνταγματάρχης Ρόι Λεβί, 44 ετών, καθώς και ένας ακόμη αξιωματικός, ο Γιοτάμ Μπεν Μπασάτ, 24.

Ένα δεύτερο βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον ισραηλινό στρατό δείχνει τη σκηνή της μάχης στο αστυνομικό τμήμα του Σντερότ, αφού τρομοκράτες της Χαμάς ανέλαβαν τον έλεγχο του κτιρίου, σκοτώνοντας αρκετούς αξιωματικούς.

Το βίντεο γυρίστηκε από το τανκ του τότε διοικητή της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχη Μπένι Άχαρον, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατο.

Related posts

Κίνα – COP28: Η πιο δύσκολη διάσκεψη της καριέρας του, για τον Κινέζο απεσταλμένο Σίε Ζένουα

banks

Το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, η ένταση ανεβαίνει ξανά σε όλη την περιοχή

banks

ΗΠΑ: Μήνυση κατά της Amazon από την Επιτροπή Εμπορίου, βουτιά 2,7% για τη μετοχή

banks

Τουρκία: Η κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) ζητεί άδεια για έρευνες σε 9 σημεία στο Αιγαίο

banks

Νίγηρας: “Θύματα στις τάξεις των αμάχων” σε αεροπορική επιδρομή του στρατού

banks

Βρετανία: Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί στις βρετανικές πόλεις για το ενδεχόμενο νέων ταραχών

banks