27.2 C
Athens
June 29, 2024
Image default
ECONOMY

Παρουσιάστηκαν τα νέα ψηφιακά εργαλεία του Κτηματολογίου

Τη δυνατότητα να βλέπουν τα ακίνητά τους στο Gov.gr Wallet θα έχουν σύντομα οι πολίτες, όπως ανακοίνωσε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κατά την παρουσίαση για πρώτη φορά πανελλαδικά των νέων ψηφιακών εργαλείων του Κτηματολογίου.

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά πανελλαδικά

«Σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα ακίνητά τους στο Gov.gr Wallet. Εκεί θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες, οι οποίες θα πρέπει να μοιραστούν με έναν συμβολαιογράφο ή έναν μηχανικό ή έναν επαγγελματία, ο οποίος θα πρέπει να εξυπηρετήσει έναν ιδιοκτήτη στις ενέργειες που πρέπει να κάνει, για ένα ακίνητο», σημείωσε σχετικά ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε: «Επιλέξαμε τη Θεσσαλονίκη, την καρδιά της Μακεδονίας, για να παρουσιάσουμε νέα ψηφιακά εργαλεία του κτηματολογίου, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά πανελλαδικά και σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο, κυρίως το κεντρικό γραφείο κτηματολογίου Θεσσαλονίκης, αλλά και της Καλαμαριάς, υπάλληλοι των οποίων πραγματικά έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, το τελευταίο διάστημα, για να βάλουμε σε τάξη το χάος που προηγήθηκε. Καταφέραμε να φτιάξουμε αρκετές πλατφόρμες οι οποίες βοηθούν και επαγγελματίες και πολίτες».

Ο στόχος

Στόχος των νέων ψηφιακών λειτουργιών του Κτηματολογίου είναι να επιταχύνονται μεταβιβάσεις ακινήτων και να διευκολύνονται οι διοικητικές πράξεις κτηματογράφησης.

Ταυτόχρονα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι θα υπάρξουν νέες δυνατότητες προς τους πολίτες μέσω της χρήσης του maps.gov.gr και ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο νομικός έλεγχος με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος είχε προαναγγελθεί.

Voucher ύψους 2.200 ευρώ

«Είναι ένα εργαλείο, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους προϊσταμένους και στους νομικούς εισηγητές να κάνουν πολύ πιο γρήγορα τις διεκπεραιώσεις εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο και αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περαιτέρω, ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί voucher ύψους 2.200 ευρώ που θα αφορά σε τεχνικό εξοπλισμό για συμβολαιογράφους με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το οποίο «κάθε συμβολαιογράφος μπορεί να πάρει τάμπλετ, λάπτοπ, σαρωτές και οτιδήποτε κρίνει εκείνος για να ψηφιοποιήσει τις εργασίες του».

Related posts

Πάγιες δαπάνες: «Μάχη» με το χρόνο στα λογιστικά γραφεία

banks

«Κόφτης» στη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων

banks

Θ. Πελαγίδης (Υποδιοικητής της ΤτΕ): Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ανοδική τροχιά τα επόμενα πέντε χρόνια

banks

RND: Πτώση του τουρισμού στην Μύκονο – 28% λιγότερες αφίξεις σε σχέση με πέρυσι

banks

«Πρεμιέρα» για το λιανεμπόριο – Ουρές στα καταστήματα

banks

«Ελ. Βενιζέλος»: Ξεπέρασαν τα 24 εκατ. οι επιβάτες το 2018

banks