33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Παύλος Μαρινάκης για δημοσίευμα ΒΒC: Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται

Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του ΒBC που παρουσιάζει μαρτυρίες κατά τις οποίες το ελληνικό Λιμενικό ευθύνεται για θανάτους μεταναστών.

«Κάθε καταγγελία ερευνάται και σε επίπεδο Δικαιοσύνης. Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται. Τον τελευταίο χρόνο χάρις στην καλή συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές, έχει εξαρθρωθεί σημαντικός αριθμός διακινητών. Το ελληνικό Λιμενικό έχει δείξει την εντελώς αντίθετη εικόνα. Σώζουν καθημερινά δεκάδες ζωές και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν».

«Το ελληνικό Λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»

Σε δεύτερο σχετικό ερώτημα που δέχθηκε, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «η πραγματικότητα έχει διαψεύσει τέτοιους ισχυρισμούς».

Θυμίζουμε ότι το ρεπορτάζ που έχει ως πρωτοσέλιδό του το BBC, τονίζει ότι μάρτυρες δηλώνουν ότι «το ελληνικό Λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν».

«Η ελληνική ακτοφυλακή έχει προκαλέσει το θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο σε διάστημα τριών ετών, λένε αυτόπτες μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων εννέα που πετάχτηκαν εσκεμμένα στο νερό», λέει το ρεπορτάζ.

«Οι εννέα είναι μεταξύ των περισσότερων από 40 ανθρώπων που φέρεται να έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της αναγκαστικής απομάκρυνσης (σ.σ. το λεγόμενο push back) από τα ελληνικά χωρικά ύδατα ή της επαναφοράς τους στη θάλασσα αφού είχαν φτάσει στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με ανάλυση του BBC», συμπληρώνει.

Το πρωτοσέλιδο του BBC:

Related posts

Ελληνοτουρκικά – Μια «ανάσα» από το Καστελόριζο το YUNUS – S

banks

Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Ονομαστικά η ψηφοφορία, δείτε live τις εργασίες

banks1

ΥΠΕΞ: Οι εξαγγελίες Ερντογάν για τα Βαρώσια παραβιάζουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ

banks

Αδιανόητη δήλωση από Κυρανάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη – Έπρεπε να γίνουν εργασίες για να…

banks

Προς αποκατάσταση η καθίζηση σε περιοχή του Ιλισού

banks

Δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία – Το μήνυμα Μητσοτάκη

banks