23.8 C
Athens
September 27, 2024
Image default
MARKETS

Πεκίνο και μάκρο… εκτόξευσαν τις ασιατικές αγορές

Πεκίνο και μάκρο… εκτόξευσαν τις ασιατικές αγορές

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης (26/9) οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να επεκτείνουν τα κέρδη τους.

Οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση των κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι οι κορυφαίοι ηγέτες της Κίνας πραγματοποίησαν συνάντηση που επιβεβαίωσε τις τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ηγήθηκε νωρίτερα μιας συνάντησης του δεύτερου υψηλότερου κύκλου εξουσίας στο κυβερνών Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι ηγέτες έκαναν έκκληση για ενίσχυση της στήριξης της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Ζήτησαν επίσης να «σταματήσει» την πτώση της αγοράς ακινήτων και να τονωθεί η «σταθερή ανάκαμψή της».

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά περικοπών επιτοκίων και είπε ότι θα επεκτείνει την υπάρχουσα στήριξη στην αγορά ακινήτων κατά δύο χρόνια, μεταξύ άλλων σχεδίων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 4%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας επέκτεινε το σερί νικών του στην έβδομη ημέρα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά του σε σχεδόν δύο μήνες.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε και ο Nikkei της Ιαπωνίας, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άλμα σχεδόν 3%, τροφοδοτούμενο από τα κέρδη στην κατασκευάστρια τσιπ SK Hynix, η οποία αυξήθηκε πάνω από 8%.

Η SK Hynix ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του πρώτου τσιπ HBM3E 12 επιπέδων στον κόσμο, που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές μνήμης AI.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei «σκαρφάλωσε» 2,41% κλείνοντας στις 38.825,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ «εκτοξεύτηκε» 4,20% στις 19.931 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 3,58% στις 3.000,12 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ισχυρά ανοδικά 4,44% στις 8.916,65 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε κέρδη 2,88% στις 2.671,07 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 8.203,70 μονάδες, κερδίζοντας 0,95%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Κίνα #ιαπωνία #Nikkei #Kospi

Related posts

Νέα ρεκόρ για S&P, Nasdaq- Στα πράσινα ο Dow

banks

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές, καθώς το κλίμα βελτιώνεται

banks

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

banks

Morgan Stanley: Υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για τις αμερικανικές μετοχές

banks

Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks