27.2 C
Athens
June 29, 2024
Image default
WORLD

Περίπου 450 Ουκρανοί δεν μπορούν να φύγουν από το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου 450 Ουκρανοί έχουν επικοινωνήσει με τη διεύθυνση επιχειρήσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, καθώς δεν μπορούν να φύγουν από το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Oleh Nikolenko, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, ανέφερε ότι οι Ουκρανοί που επικοινώνησαν με το υπουργείο δεν μπορούν να φύγουν από το Ισραήλ λόγω της ακύρωσης των πτήσεων. “Υπάρχουν περίπου 300 Ουκρανοί πολίτες στο έδαφος του Ισραήλ, καθώς και 150 Ουκρανοί στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν να φύγουν”, συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε ότι η κατάσταση όσον αφορά τους νεκρούς ή τραυματίες Ουκρανούς δεν έχει αλλάξει. Οι πληροφορίες για τον πιθανό θάνατο τριών Ουκρανών, δύο στο Ισραήλ και ενός στη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαιώνονται.

Επίσης, ο Nikolenko, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της διαφθοράς τόνισε πως:

“Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, η διεύθυνση επιχειρήσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, η οποία δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Ουκρανούς στο Ισραήλ, επεξεργάστηκε πάνω από 700 εκκλήσεις από τους πολίτες μας. Την προηγούμενη ημέρα, Ουκρανοί διπλωμάτες βρήκαν επτά Ουκρανούς στο νότο της χώρας, οι οποίοι προηγουμένως θεωρούνταν αγνοούμενοι. Τώρα είναι ασφαλείς.

Ακόμα, η πρεσβεία της Ουκρανίας βοήθησε έξι οικογένειες να βρουν προσωρινή στέγαση στο Ισραήλ. Επιπλέον, οι διπλωμάτες ασχολούνται επί του παρόντος με την περίπτωση ενός Ουκρανού αγοριού που διασώθηκε χθες στη ζώνη μάχης. Οι γιατροί φροντίζουν για τη θεραπεία του και την ψυχολογική του υποστήριξη και ετοιμαζόμαστε να τον φέρουμε πίσω στην Ουκρανία”.

Related posts

Κίνα-Αραβικός Σύνδεσμος: Δραστική αύξηση 820% κατέγραψε το διμερές εμπόριο από το 2004

banks

Μέση Ανατολή και Ουκρανικό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Μακρόν – Σι Τζινπίνγκ

banks

Ανησυχία στο Ισραήλ για πιθανά εντάλματα σύλληψης αξιωματούχων του για τον πόλεμο στη Γάζα

banks

Επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Γαλλία στις 6-7 Μαΐου

banks

Η Γαλλία συμφώνησε για την παράδοση στρατιωτικού υλικού της Αρμενίας

banks

Η Ολλανδία θα απαγορεύσει τις διακρατικές υιοθεσίες

banks