Η Byte Computer, πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής, συμμετείχε ως Πλατινένιος Χορηγός στο Digital Economy Forum 2024 (DEF 2024), το συνέδριο του ΣΕΠΕ που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο του συνεδρίου, στελέχη της Byte συμμετείχαν σε δύο σημαντικά πάνελ, παρουσιάζοντας τις θέσεις και το όραμα της εταιρείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής.
Ο Θρασύβουλος Παπαγγελής, Business Development Manager της BYTE συμμετείχε στο πάνελ “Αξιοποιώντας το AI στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων”, όπου ανέδειξε τις πρακτικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης σε καίριους τομείς, όπως η Ενέργεια και η Υγεία, επισημαίνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο η BYTE αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις της ενσωμάτωσης του AI στις υπηρεσίες της, με έμφαση στη συστηματική διαχείριση των δεδομένων που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα. Ειδικότερα σημείωσε:
«Ο σεβασμός στην ιδιωτικότητα και στα ευαίσθητα δεδομένα είναι επίσης πολύ μεγάλο ζητούμενο. Φαίνεται ότι υπάρχει εκπαιδευτική και ψηφιακή στρατηγική στη χώρα, εμείς πάντως ως εταιρείες πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουμε την πυξίδα μας ηθικά προσανατολισμένη στη σωστή κατεύθυνση».
Ο Πάνος Ξενάκης, Διευθυντής Πωλήσεων Δημοσίου Τομέα της Byte, επισήμανε κατά τη συμμετοχή του στη συζήτηση “Η επόμενη μέρα μετά το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας” την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των ψηφιακών τεχνολογιών στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ευέλικτου δημόσιου τομέα, ικανού να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής. Υπογράμμισε ότι:
«Το ΤΑΑ σίγουρα έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα. Ατσαλώθηκε η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και όλο αυτό έχει οδηγήσει στην πρόοδο που βιώνουμε σήμερα. Οι εταιρείες του κλάδου, αν και βγήκαν κουρασμένες από την κρίση, με τα έργα του ΤΑΑ μπόρεσαν και ανασυγκροτήθηκαν ψηφιακά. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν χρηματοδοτικά εργαλεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο προσεχές μέλλον, προκειμένου η ΕΕ να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες αγορές όπως η Αμερική και η Κίνα. Μεγάλη πρόκληση παραμένει και η εύρεση πηγών για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού μας».