23 C
Athens
September 26, 2024
Image default
BUSINESS

Πλατφόρμα ΑΙ αναβαθμίζει τις λειτουργίες του Εθνικού Τυπογραφείου

Με την λειτουργία του έργου «Υλοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Ροής Εργασιών και Ψηφιακών Υπηρεσιών με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης ΑΙ» το Εθνικό Τυπογραφείο, εισέρχεται σε νέα εποχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο σύστημα αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που αναβαθμίζει τις λειτουργίες του Εθνικού Τυπογραφείου, καλύπτοντας πλήρως τις διαδικασίες υποδοχής, επεξεργασίας και δημοσίευσης των Φύλλων Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), με εξελιγμένες τεχνολογίες ροής πληροφοριών και χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης, ΑΙ, ελληνικής κατασκευής.

Το έργο που είναι σε λειτουργία (Live), ανοικτό σε όλους τους πολίτες, βελτιώνει την εξυπηρέτηση του κοινού και απλοποιεί τις εσωτερικές διαδικασίες του οργανισμού.

Η τεχνολογία αναζήτησης με την εισαγωγή της πρωτοποριακής Έξυπνης Μηχανής Αναζήτησης ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://search.et.gr/el/ , η οποία αξιοποιεί την ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης και της προηγμένης επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για να προσφέρει ακριβή και εξατομικευμένα αποτελέσματα. Η νέα μηχανή αναζήτησης ξεπερνά τις παραδοσιακές μεθόδους αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές μηχανικής μάθησης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP). Αυτό επιτρέπει την κατανόηση του νοήματος και της συνάφειας των αναζητήσεων, προσφέροντας αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των χρηστών.

Το έργο κατακυρώθηκε στην ένωση των εταιρειών «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ Ε.Π.Ε. – COSMOS COMPUTERS A.E.B.E.» τον Ιούλιο 2024, στην οποία η Cosmos συμμετείχε με ποσοστό 50% και με αρμοδιότητα την ανάπτυξη του Υποσυστήματος Αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), σε συνεργασία με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Novelcore.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (Αrtificial Intelligence- AI), αποτελεί υψηλής προτεραιότητας τομέα ανάπτυξης για τον Όμιλο Cosmos, στον οποίο ήδη έχει προχωρήσει σε επένδυση 2,6 εκ €, αναπτύσσοντας εφαρμογές για την Ελληνική Γλώσσα, και στις 30 Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.

Related posts

Lavipharm: 5,1 εκατ. ευρώ βελτίωση καθαρής θέσης το 2019 – Οι επιδόσεις

banks

Prodea: Αγορά 19.230 μετοχών από την Tsouknida Investment

banks

Performance: Στις 11 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση για τη διανομή κερδών

banks

Υπεύθυνη Επιχείρηση με βάση τα Κριτήρια ESG

banks

ΑΣΕΠ: «Έρχεται» προκήρυξη για 148 θέσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

banks

Intralot: Συμφωνία για κοινοπρακτικό δάνειο 100 εκατ.

banks