Wednesday, August 6, 2025
31.8 C
Athens

Πλεύρης στο BBC: «Για τους επόμενους 3 μήνες όποιος εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος, γνωρίζει ότι παραβιάζει τον νόμο» – Δείτε βίντεο

πολιτική

Θάνος Πλεύρης

«Είναι ξεκάθαρο ότι μία χώρα δεν μπορεί να αποδέχεται τέτοιου είδους πίεση από τη μετανάστευση και να μην αντιδράσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το «αμφιλεγόμενο» μέτρο της κράτησης όλων των μεταναστών που φτάνουν στο Αιγαίο μέσα σε μικρές βάρκες, καθώς και τη μη παραχώρηση ασύλου σε αυτούς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε πως η στάση αυτή είναι δικαιολογημένη, καθώς το νησί της Κρήτης αντιμετωπίζει άνοδο στις ελεύσεις μεταναστών.

«Τώρα έχετε ανθρώπους από χώρες που η Ελλάδα δεν θεωρεί ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένου και του Σουδάν που κρατούνται βασικά σε φυλακές, που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό;», ρώτησε συγκεκριμένα η δημοσιογράφος.

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε μία ισορροπία για τα δικαιώματά τους, αλλά επίσης με σεβασμό ως προς τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι για τους επόμενους 3 μήνες δεν θα δεχόμαστε αιτήσεις ασύλου. Οπότε, όποιος εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος, γνωρίζει ότι παραβιάζει τον ελληνικό νόμο», απάντησε ο Θάνος Πλεύρης, αποκαλώντας τον εαυτό του πολιτικό «σκληρής γραμμής».

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η Κρήτη δεχόταν «μία, δύο, τρεις χιλιάδες ανθρώπους την ημέρα» από τη Λιβύη όταν παρενέβη, αν και στη συνέχεια μείωσε τον αριθμό σε «σχεδόν χίλιους» σε τρεις ημέρες.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι αν οι χώρες στα σύνορα της ΕΕ δεν λάβουν αυστηρά μέτρα, τότε όλη αυτή η ροή μεταναστών θα κατευθυνθεί προς εσάς (τα κράτη σας), προειδοποίησε ο Θάνος Πλεύρης. «Η Ελλάδα το έλεγε και πριν, αλλά τότε κανείς δεν άκουγε».

Εν τω μεταξύ, κάτοικοι της Κρήτης – της οποίας η τουριστική σεζόν βρίσκεται στο απόγειό της αυτή την περίοδο – εξέφρασαν στο ειδησεογραφικό μέσο την ανησυχία τους ότι οι τουρίστες δεν θα επιλέξουν το νησί για τις διακοπές τους εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

«Νομίζουν ότι αυτό το νησί είναι γεμάτο μετανάστες…ανησυχούμε για τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε στο BBC κάτοικος του νησιού.

Σημειώνεται ότι η αυστηρή πολιτική μετανάστευσης που υιοθέτησε ο Θάνος Πλεύρης αφορά και στην προστασία της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία, όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό μέσο, αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητά του.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE