27.2 C
Athens
June 29, 2024
Image default
WORLD

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Δυναμικές κινητοποιήσεις στη Συλλογική Στοχοποίηση Εργαζομένων και τα σχέδια Υποβάθμισης των ΔΟY της Περιφέρειας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε συνέχεια των γεγονότων της Χαλκίδας, η Ομοσπονδία μας επεδίωξε και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την Πολιτική Ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ. Συναντήσεις στις οποίες καταστήσαμε σαφές ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Χαλκίδας και την απόδοση ευθυνών, αλλά και ότι δεν θα επιτρέψουμε τα γεγονότα αυτά να γίνουν αφορμή συνολικής στοχοποίησης του κλάδου, καθώς και ”δικαιολογία” για την υποβάθμιση των υπηρεσιών της περιφέρειας.

Στις παραπάνω συναντήσεις, όχι μόνο δεν λάβαμε ικανοποιητικές απαντήσεις, αλλά αντιθέτως η ηγεσία της ΑΑΔΕ (παρότι αρνήθηκε ότι στοχοποιεί το σύνολο των εργαζομένων) στην πραγματικότητα ακολουθεί τη… λογική της ”συλλογικής ευθύνης” και των… ‘’αντιποίνων’’ απέναντι στους εργαζόμενους της ΔΟY Χαλκίδας. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για υποβάθμιση των περιφερειακών υπηρεσιών στο όνομα της ”κεντρικοποίησης” και της δήθεν αντιμετώπισης των φαινομένων διαφθοράς.

Η επιμονή αυτή της Διοίκησης της ΑΑΔΕ να στοχοποιεί συνολικά τον κλάδο (προκειμένου να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες) δεν θίγει μόνο την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων (και των οικογενειών τους) , αλλά τους εκθέτει σε καθημερινό κίνδυνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ιδιαίτερα κατά την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων. Τα φαινόμενα άλλωστε των φραστικών επιθέσεων, των προπηλακισμών (και όχι μόνο) πολλαπλασιάζονται, με τους θύτες να αναζητούν τη ”νομιμοποίηση” των επιθέσεών τους στο κλίμα αμφισβήτησης και απαξίωσης των εργαζομένων που η ίδια η Διοίκηση της ΑΑΔΕ καλλιεργεί. Στοχοποιούνται και κινδυνεύουν εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με  υποαμειβόμενες υπερωρίες και σε κάποιες περιπτώσεις με τη χρήση ιδίων μέσων (π.χ. αυτοκίνητα), με ευθύνη της Διοίκησης και στο βωμό των επικοινωνιακών αναγκών της.

Απέναντι σ αυτή τη κατάσταση είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς… Με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των Συνδικαλιστικών Οργάνων του κλάδου μας,  προχωράμε:

Στην προκήρυξη κυλιόμενων Στάσεων Εργασίας απ’ τους Συλλόγους όλης της Χώρας και απεύθυνση στις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς για δημιουργία μετώπου υπεράσπισης και διατήρησης των υπηρεσιών μας.

Στην αποχή από κάθε προληπτικό έλεγχο που προγραμματίζεται για ώρες εκτός ωραρίου, καθώς και τα Σαββατοκύριακα.

Με την ολοκλήρωση των κυλιόμενων Στάσεων Εργασίας σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα.

Απαιτούμε…

Την άμεση διαλεύκανση των όποιων φαινομένων διαφθοράς και την άμεση απόδοση ευθυνών. Είναι αδιανόητο υποθέσεις που… ‘’λιμνάζουν’’, να χρησιμοποιούνται ως πεδίο στοχοποίησης του συνόλου των εργαζομένων.
Να σταματήσουν – ακυρωθούν οι δρομολογούμενες αλλαγές στη ΔΟY Χαλκίδας οι οποίες φέρουν τα χαρακτηριστικά των… ‘’αντιποίνων’’ απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων. Να παραμείνει η ΔΟΥ Χαλκίδας ως ΔΟΥ Α τάξης, με το σύνολο των αντικειμένων.

Να υπάρξει Δημόσια Δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας και της Ηγεσίας της ΑΑΔΕ, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίων υποβάθμισης των περιφερειακών ΔΟΥ, μέσω της αφαίρεσης αντικειμένων. 
 

Related posts

Ευρύ προβάδισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

banks

Πυρκαγιές στη Χαβάη: Ο απολογισμός των νεκρών αναθεωρείται προς τα κάτω, στους 97

banks

UNRWA: Σχεδόν 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκκενώσει τη Ράφα μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ

banks

Οι Χούθι δημοσίευσαν βίντεο με την κατάληψη πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Εκλογές Ολλανδία: Νίκη του ακροδεξιού Βίλντερς δείχνουν τα exit poll

banks

Δύο νεκροί στον νότιο Λίβανο από πλήγμα του Ισραήλ, σύμφωνα με ΜΜΕ της Χεζμπολάχ

banks