33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
BUSINESS

Πολιτική εξαγορών υιοθετεί η AS Company

Την πρόθεσή της AS Company να προχωρήσει σε εξαγορές άλλων επιχειρήσεων διευρύνοντας το φάσμα των προσφερόμενων προϊόντων της δείχνει η απόφασή της να εντάξει στην επικείμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση της προσεχούς Πέμπτης το θέμα της διεύρυνσης του καταστατικού της με την προσθήκη νέων δραστηριοτήτων.

Στόχος της εισηγμένης είναι μέσα από μελλοντικές εξαγορές να αντιμετωπίσει τον περιορισμό της ζήτησης στην εγχώρια αγορά που προκύπτει από την ολοένα και μεγαλύτερη μείωση των γεννήσεων (μικρότερη ζήτηση για παιδικά παιχνίδια) στην Ελλάδα.

Έτσι, μεταξύ των νέων δραστηριοτήτων που προβλέπεται να προστεθούν στο καταστατικό της συμπεριλαμβάνονται -μεταξύ πολλών άλλων- αυτές που αφορούν:

  • Είδη για τη μητέρα, την μέλλουσα μητέρα και το παιδί, συμπεριλαμβανομένων αποσμητικών, φαρμακευτικών ή άλλων παρασκευασμάτων και καλλυντικών, ειδών υγιεινής, περιποίησης και καλλωπισμού.
  • Είδη βρεφανάπτυξης, και ιατροτεχνολογικών προϊόντων που αφορούν στη μητέρα και το παιδί.
  • Βρεφικά και παιδικά καθίσματα κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων αυτών για χρήση σε κάθε είδους τροχοφόρα, ποδηλάτων, πατινιών και σκούτερ κάθε είδους και για κάθε ηλικία, συμβατικών και ηλεκτροκίνητων, καθώς και εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ για όλα τα παραπάνω.

Η AS Company διαθέτει ισχυρή ρευστότητα προκειμένου να χρηματοδοτήσει ενδεχόμενες εξαγορές, καθώς έκλεισε το 2023 με θετικό καθαρό ταμείο ύψους 14,3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στους στόχους της εισηγμένης είναι η ίδρυση τριών θυγατρικών εταιρειών μέσα από την απόσχιση και εισφορά σε είδος των ακινήτων που έχει ήδη αποκτήσει στην Κρήτη, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθεί με ευελιξία και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συγκεκριμένη επένδυσή της.

Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε αγορά τριών όμορων ακινήτων, συνολικής έκτασης περίπου 120 στρεμμάτων στο νομό Λασιθίου με στόχο την τουριστική αξιοποίησή τους. Το σκεπτικό της επένδυσης ήταν αφενός το σχετικά χαμηλό κόστος κτήσης τους και αφετέρου το γεγονός ότι η απόκτηση μεγαλύτερης ενιαίας έκτασης είναι σε θέση να αποφέρει άδεια για μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης.

Στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση, η διοίκηση της AS Company θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,13762556 ευρώ ανά μετοχή, που θα αυξηθεί κατά τι, λόγω της ύπαρξης ιδίων μετοχών.

Related posts

Ανοδικά κινήθηκαν στο 9μηνο τα έσοδα και τα κέρδη της Ακρίτας

banks

Οι «έξυπνες πόλεις του αύριο» του ομίλου Quest στην Beyond Expo 2024

banks

Την «Γιώτης» επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS

banks

Φοιτητές Logistics του ΤΕΙ Θήβας υποδέχτηκε η FAMAR στην «Ημέρα Καριέρας»

banks

Οι κρίσιμες «λεπτομέρειες» στο εξάμηνο της ElvalHalcor

banks

Το 13ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας στήριξε η ERGO Ασφαλιστική

banks