30.8 C
Athens
June 27, 2024
Image default
WORLD

Πούτιν: Η Ουκρανία, όχι η Ρωσία, αρνήθηκε τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Η Ρωσία δεν εγκατέλειψε ποτέ τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία και είναι έτοιμη να επιστρέψει σε αυτές, ενώ η ίδια η Ουκρανία έχει αποσυρθεί από τη διαπραγματευτική διαδικασία, υποστήριξε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακόμη, σημείωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να λάβει υπόψη της τη γνώμη του Αφγανιστάν και να οικοδομήσει δεσμούς με τη χώρα, σχολιάζοντας την αναγνώριση από τη Ρωσία των Ταλιμπάν ως νόμιμης αρχής στο Αφγανιστάν και την αφαίρεσή τους από τον ρωσικό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι η Δύση προκάλεσε την τελευταία επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Μ΄σοχας να μην επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει τη γειτονική ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος από όπλα που προμηθεύει η Δύση στην Ουκρανία είναι εφικτά μόνο με τη βοήθεια ειδικών από δυτικές χώρες, τόνισε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Related posts

Πέθανε ο Ντόναλντ Σάδερλαντ

banks

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Σίσι την παραμονή της διεξαγωγής των εκλογών στην Αίγυπτο

banks

Η κατάληψη της Αβντιίβκα από τη Ρωσία αναγκάζει τους ηλιωμένους κατοίκους κοντινών πόλεων να αναζητήσουν την ασφάλεια αλλού

banks

Γερμανία: Πώς κλείνει η τρύπα των 17 δισ;

banks

ΗΠΑ: Εντείνονται οι κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων στα πανεπιστήμια

banks

Ρωσία: Επτά νεκροί και 15 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου μετά από ουκρανικό πλήγμα στο Μπέλγκοροντ

banks