24 C
Athens
October 4, 2024
Image default
ECONOMY

Πού θα πάνε οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων – Οι εκτιμήσεις του Κ. Θεοδωρίδη στο Naftemporiki TV

Για το κρίσιμο ζήτημα των ακινήτων, την αύξηση των τιμών και των ενοικίων, μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour», με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων,  Κοσμάς Θεοδωρίδης

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρίδης, δεν υπάρχει ο φόβος μιας φούσκας στα ακίνητα λόγω των υψηλών τιμών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο: «Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η αύξηση των τιμών των ακινήτων, είναι ότι τα εισοδήματα δεν συμβαδίζουν», και για αυτό τον λόγο, χρειάζεται αύξηση του εισοδήματος.

Αναφερόμενος στα βασικά προβλήματα της αγοράς ενοικίασης, ο κ. Θεοδωρίδης ανάφερε ότι είναι δύο τα βασικά ζητήματα. Πρώτον, οι κακοπληρωτές και κακοπροαίρετοι ενοικιαστές που αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες να «κλείνουν» τα σπίτια και να μην τα προσφέρουν για ενοικίαση. Και, δεύτερον, η μεγάλη ζήτηση και η μειωμένη προσφορά.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων σημείωσε ότι η ζήτηση αυξάνεται επειδή η περιφέρεια μαραζώνει και έτσι ο κόσμος μαζεύεται στις αστικές και στις τουριστικές περιοχές, όπου δεν υπάρχουν πολλά σπίτια για στέγαση, από την άλλη η μειωμένη προσφορά, όπου παρατηρείται πως καινούρια σπίτια δεν χτίζονται πια.

Related posts

Θεσσαλονίκη: Θετικές εξελίξεις για τους ορυζοκαλλιεργητές μετά την επιβολή δασμών στο εισαγόμενο ρύζι

banks

Φορολογικές δηλώσεις: Αυτόματα τα πρόστιμα στις εκπρόθεσμες – Τι αλλάζει

banks

Βιώσιμο τουρισμό στην πράξη έζησαν στην Νάξο στελέχη βρετανικών ταξιδιωτικών οργανισμών

banks

Η συγγνώμη της KFC για «περισσότερο τυρί στο κοτόπουλο» την επέτειο της Νύχτας των Κρυστάλλων

banks

Ρόδος – Μεσσηνία: 48ωρο «λουκέτο» της ΑΑΔΕ σε 2 επιχειρήσεις

banks

Φαληρικός Όρμος: Στο ΠΔΕ 2021 με εξασφαλισμένα 200 εκ. ευρώ η δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου

banks