32.4 C
Athens
July 2, 2024
Image default
COMODITIES

Προς τρίτη εβδομάδα κερδών το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Προς τρίτη εβδομάδα κερδών το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν την Παρασκευή (28/6) και οδεύουν προς τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, ενισχυμένες από τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένονται και τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Αμερικανικό αργό και μπρεντ κερδίζουν σχεδόν 2% αυτή την εβδομάδα, με αμφότερους τους δείκτες αναφοράς σε καλό δρόμο για κέρδη ελαφρώς άνω του 6% μηνιαίως.

Τα δεδομένα για τον πληθωρισμό της προσωπικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ, το προτιμώμενο μέτρο του πληθωρισμού της Fed, δημοσιεύονται σήμερα.

«Με την αγορά επιτοκίων να αναζητά δύο μειώσεις επιτοκίων από τη Fed μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα δεδομένα των τιμών θα χρησιμεύσουν ως επικύρωση για το αν οι προσδοκίες είναι υπερβολικά… υπερβολικές», δήλωσε ο Γιπ Γιουν Ρονγκ, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG.

Οι αυξανόμενες προσδοκίες για έναν επικείμενο κύκλο χαλάρωσης της Fed έχουν πυροδοτήσει ένα ράλι κινδύνου σε όλες τις χρηματιστηριακές αγορές. Οι έμποροι τώρα τιμολογούν με πιθανότητα 64% μια πρώτη μείωση της Fed τον Σεπτέμβριο, από 50% πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Η χαλάρωση των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι ένα όφελος για το πετρέλαιο καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση από τους καταναλωτές.

Η ανάκαμψη των φυσικών περιθωρίων διύλισης ενισχύει επίσης τις αγορές.

Τις τιμές συγκρατούν οι διακυμάνσεις στην τιμή του αμερικανικού δολαρίου, που βρίσκεται σε υψηλό δύο μηνών, και η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,72% στα 82,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,59% στα 85,76 δολάρια το βαρέλι.

Πέφτει το φυσικό αέριο

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 1,759% στα 34,240 ευρώ η μεγαβατώρα.

Οι τιμές του χρυσού σημειώνουν μικρή μεταβολή την Παρασκευή, αλλά το πολύτιμο μέταλλο οδεύει για τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία άνοδο, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για νέες ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 4% για το τρίμηνο.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,34% στα 2.344,75 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 1,30% στα 29,637 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 1,25% στα 4,403 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,06% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0697 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,02% στο 1,2641 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,09% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8461 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #δολαριο #Λίρα #ευρώ #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Πτώση 4% για το αμερικανικό αργό

banks

Gazprom: Αμετάβλητες οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Στο «κόκκινο» παραμένει το πετρέλαιο

banks

Νικητής ο χρυσός όποιος κι αν επικρατήσει στις αμερικανικές εκλογές

banks

Προειδοποίηση ΙΕΑ για μεγάλο έλλειμμα αερίου στην Ευρώπη το 2023

banks

Gazprom: Σταθερές ροές αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τρίτη

banks