22 C
Athens
April 25, 2024
Image default
MARKETS

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης (28/11), αν και οι περισσότεροι έκλεισαν με κέρδη.

Οι αγορές Ασίας -Ειρηνικού προσπαθούν να ανακάμψουν, μια ημέρα αφότου η περιοχή είδε όλους τους κύριους δείκτες της να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο, ενόψει των μετρήσεων για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου την Τετάρτη.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία υποχώρησαν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Τα στοιχεία έδειξαν πτώση 0,2% στις λιανικές πωλήσεις τον περασμένο μήνα, μετά από μια βραχύβια άνοδο 0,9% τον Σεπτέμβριο.

«Φαίνεται ότι οι καταναλωτές πάτησαν το κουμπί παύσης σε ορισμένες δαπάνες τον Οκτώβριο, περιμένοντας πιθανότατα να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της Black Friday τον Νοέμβριο», δήλωσε ο Μπεν Ντόρμπερ, επικεφαλής στατιστικών λιανικής στο Australian Bureau of Statistics.

«Αυτό είναι ένα μοτίβο που έχουμε δει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια καθώς οι πωλήσεις της Black Friday αυξάνονται σε δημοτικότητα», συμπλήρωσε.

Οι λιανικές πωλήσεις του Οκτωβρίου ήταν επίσης κάτω από τις προσδοκίες της δημοσκόπησης του Reuters για αύξηση 0,1%. Οι λιανικές πωλήσεις υπολογίστηκαν στα 35,77 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τον Οκτώβριο.

Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε την πρώτη ετήσια αύξηση των εξαγωγών του από τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία για τον Οκτώβριο που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Οι εξαγωγές από το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν 1,4% τον περασμένο μήνα, σε θετικό έδαφος μετά από συρρίκνωση 5,3% τον Σεπτέμβριο. Αύξηση 2,6% κατέγραψαν και οι εισαγωγές τον Οκτώβριο, έναντι μείωσης 0,4% τον προηγούμενο μήνα.

Η άνοδος των εξαγωγών οδηγήθηκε από τις ασιατικές περιοχές, όπως η Ινδία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και η ηπειρωτική Κίνα. Η Σιγκαπούρη, οι Φιλιππίνες και η Ταϊβάν καταγράφουν μείωση στις εξαγωγές από το Χονγκ Κονγκ.

«Η ανάκαμψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των εξαγωγών προς την ηπειρωτική Κίνα, οι οποίες αυξήθηκαν 5,6% σε ετήσια βάση, την πρώτη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2022», έγραψαν αναλυτές της Commerzbank.

«Δεδομένου του ρόλου του Χονγκ Κονγκ στις επανεξαγωγές κινεζικών προϊόντων, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά, η βελτίωση των εμπορικών επιδόσεων υποδηλώνει καλύτερες βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τις εξαγωγές της ηπειρωτικής Κίνας», συμπλήρωσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,11%, κλείνοντας στις 33.408,39 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 0,91% στις 17.370 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,23% στις 3.038,55 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,49% στις 9.833,46 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε άνοδο 1,05% στις 2.521,76 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.015,20 μονάδες, κερδίζοντας 0,39%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Κίνα #ιαπωνία

Related posts

«Παγωμάρα» στη Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ελέω… Fed

banks

Τετραήμερο πτωτικό σερί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Η Fed, ο Πάουελ και η Γέλεν «τρόμαξαν» τη Wall Street

banks

Οι πιθανές επιπτώσεις μιας επανεκλογής του Τραμπ για τις αγορές

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές-Το βάρος στην Τράπεζα της Ιαπωνίας

banks