27.1 C
Athens
October 9, 2024
Image default
ECONOMY

Πρόεδρος FEDHATTA στη «Ν»: Tα νούμερα των τουριστικών αφίξεων δεν λένε την αλήθεια 

Δεν λένε τα νούμερα των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα την αλήθεια, όπως τονίζει στην “Ν” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα Λύσανδρος Τσιλίδης, όταν ρωτήθηκε για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι δεν γίνεται σωστή αξιολόγηση των αφιχθέντων επισκεπτών στην Ελλάδα και κανείς δεν γνωρίζει τελικά με ακρίβεια για πόσες μέρες ήρθαν και έμειναν.

Επίσης υπάρχει και το ζήτημα των επισκεπτών από χώρες εκτός ΕΕ, οι οποίοι ταξιδεύουν μέσω της ΕΕ και δεν είναι διακριτό αν είναι επισκέπτες από Ινδία και άλλες χώρες.

Στο μεταξύ και στο σκέλος της κρουαζιέρας λαμβάνοντας υπόψη ως αφίξεις επισκεπτών, αφού δεν πραγματοποιούν καμία διανυκτέρευση στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό τους αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.

Σε ερώτηση για το πως κινήθηκε το έργο των ταξιδιωτικών γραφείων στην Ελλάδα, ο κ. Τσιλίδης επεσήμανε ότι η ελληνική αγορά είχε σημαντικά προβλήματα και κατά συνέπεια αυτό είχε άμεση συνέπεια στο λειτουργικό έργο των τουριστικών γραφείων .

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024, καταγράφηκαν 18,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023 (17,5 εκατ.), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,0%. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2024 καταγράφηκαν 4,5 εκατ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά +7,4% η 311 χιλιάδες επιπλέον αφίξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Related posts

Τρεις παρεμβάσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από τη ΡΑΕ

banks

Τιμές οικοδομικών υλικών: Ασταμάτητη η κούρσα ανόδου – Αύξηση σχεδόν 8% τον Μάιο

banks

Ναυπηγεία Ελευσίνας – Microsoft στο τραπέζι Άδωνι – Πάϊατ

banks

Κ. Πιερρακάκης: Προτεραιότητά μας να προσθέτουμε διαρκώς στο gov.gr και μια νέα υπηρεσία

banks

Τουρισμός: Στο «top3» της Μεσογείου η Ελλάδα

banks

Παράγωγα: Συμμαζεύτηκαν με ήπιο τρόπο οι αρνητικές προσδοκίες

banks