25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
COMODITIES

Πτώση κοντά στο 2% για το πετρέλαιο, μετά την… ομαλοποίηση

Πτώση κοντά στο 2% για το πετρέλαιο, μετά την… ομαλοποίηση

Σχεδόν 2% υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη (28/8), καθώς η αγορά συνεχίζει να χάνει τα κέρδη που καταγράφηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα λόγω της απειλής διακοπής του εφοδιασμού στη Λιβύη.

«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε εύρος τιμών, παρά το ενδεχόμενο μεγάλης διακοπής του εφοδιασμού της Λιβύης και τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή», είπε ο Άμαρπριτ Σινγκ, ενεργειακός αναλυτής της Barclay’s.

Ο Σινγκ είπε ότι αυτό οφείλεται στην ανεπαρκή ζήτηση από την Κίνα, στους κινδύνους μιας ευρύτερης οικονομικής επιβράδυνσης και σε λίγες ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ+ θα αποσύρει τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής το τέταρτο τρίμηνο.

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από 2% την Τρίτη.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα κινδυνεύουν, καθώς οι αντίπαλες κυβερνήσεις στη Λιβύη έχουν εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη για το ποιος πρέπει να ηγηθεί της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η ανατολική κυβέρνηση στη Βεγγάζη απείλησε τη Δευτέρα ότι θα διακόψει κάθε παραγωγή και εξαγωγές, γεγονός που προκάλεσε ράλι στις τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού έχουν υποχωρήσει, καθώς παραμένει ασαφές πόση προσφορά έχει πράγματι τεθεί εκτός αγοράς στο μέλος του ΟΠΕΚ.

Αρκετά κοιτάσματα πετρελαίου έχουν σταματήσει την παραγωγή τους στη Λιβύη, είπαν μηχανικοί στο Reuters. Αλλά η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη και η εθνική εταιρεία πετρελαίου της χώρας δεν έχουν επιβεβαιώσει καμία διακοπή λειτουργίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,40% στα 74,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 1,32% στα 77,62 δολάρια το βαρέλι.

Μικρή άνοδος για το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 0,494% στα 38,880 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,89%% στα 2.530,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 2,51% στα 26,672 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός διολισθαίνει 1,93% στα 4,2207 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,70 έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1107 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ανεβαίνει 0,39% στο 1,3203 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,27% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8412 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #Λίρα #ευρώ

Related posts

Το πετρέλαιο αυξάνεται λόγω της οικονομικής ανάκαμψης σε ΗΠΑ-Κίνα

banks

Προς τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση το πετρέλαιο

banks

Προς εβδομαδιαία… βουτιά το πετρέλαιο, παρά τη σταθεροποίηση

banks

Συνεχίζει να «ανεβαίνει» το πετρέλαιο, σταθεροποιείται ο χρυσός

banks

Τα αποθέματα επεκτείνουν τα κέρδη του πετρελαίου-Υποχωρεί το φυσικό αέριο

banks

Πέφτει ελέω Κίνας το πετρέλαιο- «Πετάει» το φυσικό αέριο

banks