23.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Πτώση στην Wall Street μετά το ρεκόρ του Dow

Πτώση στην Wall Street μετά το ρεκόρ του Dow

Οι μετοχές της Wall Street σημειώνουν πτώση στην συνεδρίαση της Παρασκευής (20/9), διατηρώντας κάποια από τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, και παραμένοντας σε τροχιά σταθερής εβδομαδιαίας ανόδου.

Στο κλίμα αυτό στο ταμπλό αυτή την ώρα ο Dow Jones σημειώνει κάθοδο κατά 0,21% φτάνοντας τις 41.936 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 1,84% στις 5.702 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,05% φτάνοντας τις 18.004 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικά στο 3,74%, όπως και του 2ετούς στο 3,62%.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση, o Dow Jones κατέγραψε ρεκόρ ξεπερνώντας τις 42.000 μονάδες.

Ακόμη να σημειωθεί, ότι οι τρεις κύριοι δείκτες είναι σε ρυθμό για εβδομαδιαία κέρδη, με τον S&P 500 να αυξάνεται σχεδόν 1,6% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης, τον  Dow να σημειώνει άλμα 1,5% την εβδομάδα και τον Nasdaq να υπεραποδίδει με άνοδο 1,9%.

Τα στοιχεία για την ανεργία, μαζί με τη μείωση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα από τη Fed την Τετάρτη, φάνηκε να ενισχύουν το κλίμα των επενδυτών. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 219.000 για την εβδομάδα της 14ης Σεπτεμβρίου, ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες και παρουσίασαν μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το πρώτο οικονομικό στοιχείο μετά τη μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να ικανοποιήσει τη Fed», δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο στη Morgan Stanley. «Οι χαμηλότερες από το αναμενόμενο αιτήσεις ανεργίας δεν θα εγείρουν άμεσες ανησυχίες ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται υπερβολικά».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Fed την Τετάρτη σηματοδότησε την πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2020.

Στα εταιρικά νέα, ο ναυτιλιακός κολοσσός, FedEx υποχώρησε κατά 11% αφού η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη της για το σύνολο του έτους και περιόρισε τις προβλέψεις της για τα έσοδά της. Παράλληλα, η Nike σημείωσε άνοδο άνω του 7% μετά την ανακοίνωση ότι ο διευθύνων σύμβουλος John Donahoe θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 13 Οκτωβρίου.

#ΗΠΑ #μετοχές #επιτόκια

Related posts

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με αμερικανική ώθηση- Εξαίρεση η Κίνα

banks

Wall Street: Σαστισμένοι οι επενδυτές πριν τη Fed

banks

Ελεύθερη πτώση στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της Fed

banks

Ο Nikkei 225 στέφεται «πρωταθλητής» του 2023 στις ασιατικές αγορές

banks

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

banks

Μεικτά πρόσημα στη σκιά πολέμου και μάκρο στις ασιατικές αγορές

banks