Thursday, February 6, 2025
7.8 C
Athens

Ρωσία: Η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας προτρέπει Αμερικανούς να έρθουν σε επαφή μαζί της

Η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR), ανταπαντώντας στις προσπάθειες της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) να στρατολογήσει Ρώσους πολίτες, δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο στην αγγλική γλώσσα, μέσω του οποίου καλεί τους “αληθινούς Αμερικανούς πατριώτες” που ανησυχούν για την παγκόσμια ειρήνη να έρθουν σε επαφή μαζί της μέσω μιας ασφαλούς επικοινωνίας.

Η CIA έχει δηλώσει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια μοναδική ευκαιρία για την στρατολόγηση πρακτόρων στη Ρωσία. Το 2023 είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο μέσω του οποίου απευθύνονταν σε Ρώσους αξιωματούχους, τους οποίους καλούσε να πουν την αλήθεια για ένα σύστημα που βρίθει συκοφαντών.

Η SVR, η οποία διαδέχθηκε την Πρώτη Κύρια Διεύθυνση της σοβιετικής KGB, απαξιώνει τις “αδέξιες προσπάθειες” της CIA να στρατολογήσει Ρώσους μέσω βίντεο.

Το βίντεο της SVR, το οποίο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της και εμφανίζεται επίσης στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφέρεται στις κοινές προσπάθειες Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια υπογραμμίζει τους κινδύνους του πολέμου στην Ουκρανία.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι καταστροφικές προσπάθειες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι μάταιες και ότι ο ρωσικός και ο αμερικανικός λαός δεν έχουν ξεχάσει τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας του κοινού αγώνα κατά του ναζισμού”, αναφέρεται.

“Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά μας, όχι μόνο σας υπενθυμίζουμε το παρελθόν, αλλά και σας προσφέρουμε επιλογές που στοχεύουν στο μέλλον”.

Το βίντεο, που συνιστά εν μέρει παρωδία τoυ βίντεο της CIA και εν μέρει μια σύνθεση πλάνων συναισθηματικού περιεχομένου από μια συνάντηση σοβιετικών και αμερικανικών στρατευμάτων που αγκαλιάζονται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, περνάει στη συνέχεια σε πιο σκληρά πλάνα με εικόνες του πολέμου στην Ουκρανία, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες έχουν υποστηρίξει το Κίεβο με στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο της SVR συμπίπτει με τις εικασίες για τη νέα πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να θέσει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ρώσος βουλευτής ανέφερε σήμερα ότι οι προετοιμασίες για μια συνάντηση μεταξύ Τραμπ-Πούτιν βρίσκονται σε “προχωρημένο στάδιο”.

Η SVR και οι προκάτοχοί της έχουν χειριστεί μερικούς από τους πιο επιζήμιους πράκτορες στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως ο Τζούλιους Ρόζενμπεργκ, ο οποίος βοήθησε τους Σοβιετικούς να αποκτήσουν μυστικές πληροφορίες για τα πυρηνικά όπλα, και οι πράκτορες Ρόμπερτ Χάνσεν και Όλντριτς Έιμς που διαβίβασαν στους Ρώσους χιλιάδες απόρρητα έγγραφα.

-

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE