19.1 C
Athens
October 1, 2024
Image default
WORLD

Ρωσία: Υποχώρηση της εργοστασιακής δραστηριότητας για πρώτη φορά σε δύο χρόνια

Η εργοστασιακή δραστηριότητα στη Ρωσία συρρικνώθηκε τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά σε διάστημα δύο και πλέον ετών, λόγω της μείωσης της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της S&P Global για τον ρωσικό τομέα μεταποίησης υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα στις 49,5 μονάδες από τις 52,1 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο, διαμορφούμενος κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022.

“Η μείωση της παραγωγής αποδίδεται στις υποτονικές συνθήκες ζήτησης και στις καθυστερήσεις στις παραδόσεις προμηθευτών που οδήγησαν σε ελλείψεις εισροών και μείωση της παραγωγής”, αναφέρει στην έκθεσή της η S&P Global, σύμφωνα με το Reuters.

Οι σημαντικές δαπάνες που πραγματοποιεί η Ρωσία για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 στήριξαν τον μεταποιητικό τομέα της χώρας που σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να είχε πληγεί λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού έγιναν πιο έντονα, σύμφωνα με την έρευνα, με ορισμένες εταιρείες να επισημαίνουν και την έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

“Τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις διεθνείς εφοδιαστικής αλυσίδας, οδήγησαν σε απότομη επιδείνωση της απόδοσης των προμηθευτών τον Σεπτέμβριο”, προσθέτει στην έκθεσή της η S&P Global.

Οι προσδοκίες για τη μελλοντική παραγωγή ωστόσο παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, αν και υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2023.

“Η αισιοδοξία οφείλεται στις ελπίδες για ισχυρότερες συνθήκες ζήτησης, παράλληλα με τις προγραμματισμένες επενδύσεις για νέα προϊόντα και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής”, σύμφωνα με την S&P Global.

Related posts

Η Ευρώπη μεταξύ τρακτέρ, Ουκρανίας και ακροδεξιάς

banks

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Μειώσεις επιτοκίων όταν επιβεβαιωθεί ότι ο πληθωρισμός πέφτει στο 2%

banks

Ολλανδία: Σε αναζήτηση εταίρων ο Χέερτ Βίλντερς μετά την απρόσμενη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές

banks

Το Ισραήλ θα αυξήσει την ποσότητα της βοήθειας που φτάνει στη Γάζα

banks

Ισραήλ-Χαμάς: Οι πέντε στόχοι του Πούτιν στη Μέση Ανατολή

banks

Οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στον εκτοπισμό κατοίκων της Γάζας σε άλλη χώρα

banks