27.9 C
Athens
July 1, 2024
Image default
WORLD

Σενάρια Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον τουρκικό Tύπο

Με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Εσθονού προέδρου Αλάρ Κάρις στην Άγκυρα, ο πρόεδρος Ερντογάν βρήκε άλλη μια ευκαιρία να ανεβάσει τους τόνους για το Παλαιστινιακό και να προειδοποιήσει ότι οι σφαγές του Ισραήλ απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. “Οι δράστες αυτής της βαρβαρότητας θα λογοδοτήσουν τελικά ενώπιον του διεθνούς δικαίου”, είπε, και “πρέπει επειγόντως να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας”. Επανέλαβε δε την πάγια θέση της Άγκυρας ότι ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας λύσης δύο κρατών. Οι δηλώσεις του Ερντογάν κατά του Ισραήλ συνδυάζονται με πολεμοχαρή σενάρια που κυκλοφορούν στον τουρκικό τύπο για την πιθανότητα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πόλεμου, λόγω της απειλής του Ισραήλ να επεκτείνει τον πόλεμο και στον Λίβανο. Το τηλεοπτικό δίκτυο Oda TV και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες επικαλούμενα πηγές του ΤΥΠΑΜ αναφέρουν ότι η Τουρκία και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη. Άλλωστε για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύρραξης, λόγω της αναστάτωσης στη Μέση Ανατολή, είχε μιλήσει πρόσφατα και ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Είναι ενδιαφέρον ότι κάποια φιλοκυβερνητικά πρωτοσέλιδα συνιστούν στους Τούρκους πολίτες να φύγουν όπως μπορούν, γιατί έρχεται μεγάλος πόλεμος. Ιδιαίτερη σημασία έχει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ισλαμικών τάσεων Γενί Σαφάκ, που αναφέρει ότι εφόσον οι προσπάθειες της Τουρκίας να κλείσει τα μέτωπα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και της γενοκτονίας στη Γάζαδεν καρποφόρησαν, η Τουρκία ετοιμάζεται για έναν Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία μάλιστα έκανε ειδική αναφορά ο Τούρκος πρόεδρος στην συνέντευξή του με τον Εσθονό ομόλογό του. Προσφέροντας τις διαμεσολαβητικές υπηρεσίες της χώρας του και πατώντας σε δύο βάρκες, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι μια διαρκής ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας λύσης δύο κρατών. Μια δίκαιη λύση είναι δυνατή μέσω της διπλωματίας, είπε, αλλά οι πρωτοβουλίες που θα αποκλείουν τη Ρωσία δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα.

Πηγή: Deutsche Welle

Related posts

Η Παλαιστινιακή Αρχή δηλώνει “έτοιμη να αποκαταστήσει την ενότητα” μετά τον πόλεμο στη Γάζα

banks

UNRWA: Κλείνει τα κεντρικά της γραφεία στην Ανατ. Ιερουσαλήμ μετά από απόπειρες εμπρησμού από “Ισραηλινούς εξτρεμιστές”

banks

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες

banks

Αντ. Μπλίνκεν: Η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να γίνει “μεταστατική” στην περιοχή

banks

Γάλλος υπ. αναφορικά με το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία: Πρόκειται κυρίως για συμβούλους και εκπαιδευτές

banks

Ουκρανός αντιστράτηγος: “Οι δυνάμεις μας αποσύρθηκαν από την κατεστραμμένη πόλη Μαρίνκα”

banks