Sunday, August 3, 2025
28.5 C
Athens

Σερβία – Βούτσιτς: Οι σερβικές αρχές δεν θα συλλάβουν τον Ντόντικ σε καμία περίπτωση

Η καταδίκη του Μίλοραντ Ντόντικ, προέδρου της βοσνιακής οντότητας Republika Srpska (RS), υπονομεύει σοβαρά την ασφάλεια στην περιοχή, εκτίμησε το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Σερβίας που συνεδρίασε στις 2 Αυγούστου υπό την προεδρία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το εφετείο του Σαράγεβο επιβεβαίωσε την 1η Αυγούστου προηγούμενη δικαστική απόφαση με την οποία ο Μίλοραντ Ντόντικ καταδικάζεται σε φυλάκιση ενός έτους και σε εξαετή απαγόρευση άσκησης δημόσιου αξιώματος για μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ύπατου Εκπροσώπου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Κρίστιαν Σμιτ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι “η Σερβία βρίσκεται στην δυσκολότερη θέση από το 2008 που το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του”. Επισήμανε δε ότι η ετυμηγορία για τον Ντόντικ απειλεί την ομαλή συμβίωση των εθνών στην Βοσνία.

“Η απόφαση που ελήφθη δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντιδημοκρατική, στρέφεται κατά της Republika Srpska και του σερβικού λαού στο σύνολό του”, δήλωσε ο Βούτσιτς τονίζοντας ότι “ο Ντόντικ δεν θα συλληφθεί αν επισκεφθεί τη Σερβία”

Ο Βούτσιτς συμπλήρωσε ότι “ακόμη και αν εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, οι σερβικές αρχές δεν θα το εφαρμόσουν”.

Ο πρόεδρος της Republika Srpska Μίλοραντ Ντόντικ με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ευχαρίστησε τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την υποστήριξη που του παρέχει. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανήγγειλε την άφιξη του Ντόντικ στο Βελιγράδι αύριο, Κυριακή, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της κροατικής στρατιωτικής επιχείρησης “Καταιγίδα” στην Κράινα, τον Αύγουστο του 1995.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Orilina Properties: Εύρος τιμής €0,91 – €0,95 για τη δημόσια προσφορά

Το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών στην δημόσια προσφορά για την είσοδο στο χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Orilinina. Κινείται μεταξύ 0,91 και 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Αύξησης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €30.590.000.Η τιμή διάθεσης» θα καθοριστεί από το

Related Articles

Popular Categories

READ MORE