
Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι Ευρωαγορές τη Δευτέρα (21/7), στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,12% στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.
Την ίδια στιγμή, ο γερμανικός DAX σημειώνει ήπια πτώση 0,08% στις 24.264,94 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει ελαφρώς 0,09% στις 8.999,38 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται καθοδικά κατά 0,28% στις 7.800,42 μονάδες.
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX καταγράφει απώλειες 0,37% στις 13.941,51 μονάδες, ο ιταλικός MIB βυθίζεται κατά 0,95% στις 39.927,00 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,25% στις 7.693,22 μονάδες.
Στα αξιόλογα της ημέρας, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρούν κατά 0,6%, με τη Stellantis να καταγράφει ηχηρές ζημιές της τάξης του 2,7% μετά την ανακοίνωση ότι αναμένει καθαρές ζημίες 2,3 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους λόγω των καθαρών επιβαρύνσεων προ φόρων και των πρώιμων επιπτώσεων των αμερικανικών δασμών.
Παράλληλα, στο επίκεντρο των αγορών εξακολουθούν να βρίσκονται οι δασμολογικές κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κινήσεις του Λευκού Οίκου αναμένεται να επηρεάσουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, η οποία θα ανακοινωθεί την Πέμπτη (24/7). Αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε νέα μείωση.