Ξεκίνησε, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, του νομοσχεδίου για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και η παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, των νομοθετικών πρωτοβουλιών α) Αναπτυξιακός νόμος: Ελλάδα 2.0 και β) Εκσυγχρονισμός του δικαίου του ανταγωνισμού και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1 βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού.

Ξεχωριστή σημασία έχει, όμως, και η εισήγηση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, για τον απολογισμό και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου: α) Παρουσίαση απολογισμού α’ εξαμήνου 2021, β) Έγκριση στόχων 2022, γ) Έγκριση αναθεωρήσεων Ενοποιημένου Σχεδίου Δράσης.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητώνται στη σημερινή συνεδρίαση είναι:

– Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του νομοσχεδίου για τη διάρθρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας.

– Ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, για το νέο Κυβερνητικό Πάρκο στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

– Ενημέρωση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Μετανάστευσης 2021-2027.

– Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων.

Γράψτε το σχόλιό σας